Foto: Publicitātes foto

Latvijas Banka pagājušajā nedēļā saņēmusi "BaltCap" grupas uzņēmuma SIA "Emsco" iesniegumu atļaujas saņemšanai izteikt akciju sabiedrības "HansaMatrix" brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu, liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

SIA "Emsco" plāno iegādāties vismaz 75% "HansaMatrix" balsstiesīgo akciju un, gadījumā, ja brīvprātīgais akciju atpirkšanas piedāvājums būs veiksmīgs, SIA "Emsco" plāno ierosināt "HansaMatrix" izslēgšanu no regulētā tirgus.

Vienas akcijas atpirkšanas cena ir 8,50 eiro, bet piedāvājuma termiņš ir 30 dienas.

"HansaMatrix" koncerns 2021. gadā strādāja ar 21,962 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,952 miljonu eiro zaudējumus.

"HansaMatrix" lielākie akcionāri, pēc kompānijas publiskotās informācijas, 2022. gada decembra beigās bija Ilmāram Osmanim piederošais uzņēmums "Macro Rīga" (25,78%), investīciju fondi "ZGI-4 AIF" (15,02%), "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (9,92%) un "FlyCap Investment Fund I AIF" (8,86%), kā arī "CBL Asset Management" pārvaldītie fondi (6,54%), "Swedbank Investeerimisfondid" pārvaldītie fondi (5,4%) un "Swedbank ieguldījumu pārvaldes sabiedrības" pārvaldītie fondi (5,09%).

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos.

Kompānijas akcijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" Oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!