Foto: Publicitātes foto
Maizes ražotājs SIA "Lāči" 2020.gadu aizvadījis veiksmīgi, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Lai arī 2020.gada apgrozījums ir samazinājies par 699,5 tūkstošiem eiro jeb 8,1% salīdzinājumā ar 2019.gadu, tomēr pārskata gada peļņa ir palielinājusies par 51,1 tūkstoti eiro jeb 21,3%. Šis peļņas palielinājums saistīts ar darba ražīguma kāpumu, ko deva iepriekšējo gadu ieguldījumi pamatlīdzekļos, vadības procesu izmaiņas un jaunu produktu ieviešana," teikts SIA "Lāči" vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā SIA "Lāči" apgrozīja 7,95 miljonus eiro, finanšu gadu noslēdzot ar 290,89 tūkstošu eiro peļņu.

2021.gadā SIA "Lāči" turpinās attīstīties. Uzņēmums plāno piedalīties Eiropas Savienības atbalsta projektos, atjaunot ēkas un infrastruktūru, kā arī iegādāties jaunus pamatlīdzekļus un strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jaunu eksporta tirgu apgūšanas.

"Lursoft" izziņas informācija rāda, ka Normundam Skauģim piederošais SIA "Lāči" aizvadītajā gadā bija darba devējs 264 darbiniekiem. Pērn maijā dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem izmaksāts valsts pabalsts, rāda "Lursoft" pieejamā informācija par uzņēmumu saņemtajiem valsts atbalsta veidiem Covid-19 radītās krīzes seku pārvarēšanai.

Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2020.gadā samaksājis nepilnus 2 miljonus eiro, tostarp 0,87 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,36 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA "Lāči" šobrīd reģistrētas 20 aktīvas struktūrvienības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!