Foto: Stockmann

Somijas uzņēmumam "Stockmann Oyj Abp" piederošais SIA "Stockmann", kas pārvalda Rīgā esošo universālveikalu "Stockmann", 2021. gadā apgrozīja 25,47 miljonus eiro, ziņo "Lursoft" "Klientu portfelis".

Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums sarucis par teju 1 miljonu eiro.

"Apgrozījuma kritums radās jau gada pirmajā ceturksnī, laikā, kad valstī Covid-19 pandēmijas izplatības apturēšanai bija spēkā stingri tirdzniecības ierobežojumi, būtiski ietekmējot uzņēmuma darbību. Diemžēl attālinātā tirdzniecība nespēja kompensēt apgrozījuma kritumu," teikts SIA "Stockmann" vadības ziņojumā, norādot, ka arī tirdzniecībai nozīmīgajā periodā – oktobrī un novembrī – minēto apgrozījuma kritumu neizdevās kompensēt kārtējo tirdzniecības ierobežojumu dēļ.

2021. gadu SIA "Stockmann" noslēdza ar 1,42 miljonu eiro zaudējumiem. "Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka SIA "Stockmann" pērn ar darba vietām nodrošināja 298 strādājošos.

"Lursoft" "Multi' atskaites dati rāda, ka gadu pirms pandēmijas sākuma, 2019. gadā, SIA "Stockmann" apgrozīja 40,62 miljonus eiro.

Kā liecina "Stockmann" grupas prognozes, sagaidāms, ka šogad palielināsies grupas ieņēmumi un 2022. gads noslēgsies ar pozitīvu rezultātu, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Šogad universālveikala fokusā arvien būs daudzkanālu iepirkšanās vides attīstība, iedvesmojot klientus un piedāvājot mūsdienīgas un ilgtspējīgas izvēles. Tuvāko plānu vidū ir mūsu jaunā lojalitātes programma "MyStockmann" ar ērti lietojamu aplikāciju un īpašiem piedāvājumiem, kas pie klientiem nonāks jūnija sākumā, bet jūnija beigās jaunā veidolā būs pieejams "Stockmann" modes un mājas preču e-veikals ar plašu zīmolu klāstu un uzlabotu funkcionalitāti. Arī rudenī turpināsim darbu pie e-komercijas attīstības, lai līdz gada beigām nodrošinātu vēl plašāku produktu un pakalpojamu pieejamību e-vidē," teic universālveikala "Stockmann" direktore Dace Goldmane.

Par spīti izaicinošajam gadam, ko radīja dažādi, ar Covid-19 pandēmiju saistīti tirdzniecības liegumi, universālveikalā tika īstenota nozīmīga pārtikas nodaļas renovācija, radot pilnībā jaunu vizuālo noformējumu, kā arī investējot videi draudzīgu un energoefektīvu aukstuma, apgaismojuma un citu iekārtu iegādē.

Tāpat nodaļā atvērta jauna kafejnīca "Stockmann Cafe". Kopējās projekta izmaksas, kā plānots, sasniedza 2,5 miljonus eiro, un tas tika finansēts no mātes uzņēmuma piešķirtā aizdevuma.

"Stockmann" mātes uzņēmums īsteno daudzgadu programmu universālveikalu attīstībai

Korporatīvās restrukturizācijas programmas ietvaros "Stockmann" mātes uzņēmums 2021. gada decembrī pārdeva Rīgas un Tallinas universālveikalu ēkas, kā arī 2022. gada martā – Helsinku universālveikala ēku.

Par Rīgas un Tallinas ēku īpašnieku kļuva Igaunijas kompānija "Viru Keemia Grupp" (VKG), bet Helsinku ēku nopirka "Keva" pensiju fonds. "Stockmann" grupa noslēgusi ilgtermiņa telpu nomas līgumus ar jaunajiem ēku īpašniekiem un visu trīs universālveikalu telpas turpina nomāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!