Foto: Publicitātes attēli
Saplākšņa pārstrādes uzņēmums SIA "Troja" sadarbībā ar SIA "Smart Electric Technology" atvērusi plašākai publikai pieejamu elektromobiļu ātrās uzlādes staciju, informē uzņēmuma pārstāvji.

50 kW līdzstrāvas uzlādes stacija aprīkota ar "CCS" un "Chademo" spraudni. Stacija tika iegādāta pirms pāris gadiem ar mērķi lādēt uzņēmuma elektroauto. Uzņēmuma ražotne atrodas Rīgā, Bauskas ielā.

Aprīkojot staciju ar SIA "Smart Electric Technology" piedāvāto vadības sistēmu, uzlādes stacija kļuvusi publiska. Uzlāde tiek aktivizēta, izmantojot aplikāciju "Charge & GO".

Blakus izvietotas arī trīs 22kW maiņstrāvas uzlādes stacijas, kas aprīkotas ar type 2 uzlādes kabeļiem, uzņēmuma apmeklētājiem uzlāde tiek nodrošināta bez maksas.

"Uzņēmums atbalsta videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanu, piemēram, uz ražošanas ēkas jumta uzstādītais saules paneļu parks ar jaudu 222 kW ir viens no lielākajiem Latvijā. Arī veicot elektrības iepirkšanu, esam izvelējušies zaļo elektrību, ar tādu tiks lādēti arī elektroauto šajā uzlādes stacijā," stāsta SIA "Troja" tehniskais direktors Modris Krauja.

SIA "Smart Electric Technology" vadītājs Grigorijs Sargsjans stāsta, ka SIA "Smart Electric Technology" ir pirmais uzņēmums Latvijā, kas ražo elektromašīnu un elektrobusu uzlādes stacijas. Savos risinājumos kompānija izmanto tikai modernās tehnoloģijas. Šobrīd SIA "Smart Electric Technology" ražo gan maiņstrāvu, gan līdzstrāvu uzlādes stacijas, kā komerciālai, tā individuālai lietošanai. Uzlādes staciju jauda ir no 7 līdz 350 kW. Mobilā lietojumprogramma Charge & GO dod iespēju lietotājam rezervēt uzlādes staciju, redzēt sava elektromobiļa uzlādes statusu, kā arī cita elektromobiļa uzlādes statusu, ja stacija ir aizņemta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!