Foto: F64
Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupa "Civinity" sāks četru daudzdzīvokļu ēku siltināšanu Jūrmalas padomju laika dzīvojamā fondā, kā arī vienā daudzdzīvokļu ēkā Rīgā, informēja "Civinity".

Kompānijā atzīmēja, ka Jūrmalā, kur darbojās grupas uzņēmums "Jūrmalas namsaimnieks", četru piecstāvu ēku iedzīvotāji ir vienojušies par energoefektivitātes uzlabošanas darbiem savās ēkās. Savukārt Rīgā "Civinity" grupas uzņēmums "Hausmaster" ir sācies siltināšanas projektu vienā daudzdzīvokļu ēkā.

"Civinity" pārstāvji arī minēja, ka iepirkumi par šo ēku siltināšanu tiks izsludināti tuvākajā laikā. Atkarībā no paredzētajiem darbiem plānots, ka iedzīvotāju līdzmaksājums būs no viena līdz 1,2 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Jūrmalā, Dubultos, "Jūrmalas namsaimnieks" renovēs četras piecstāvu ēkas, kurās kopumā ir 139 dzīvokļi. Māju kopējā platība ir 8283 kvadrātmetri. Savukārt Rīgā "Civinity" drīzumā sāks renovācijas projektu 35 dzīvokļu namā.

Kompānijas reģionālais vadītājs Latvijā Ardis Pāvilsons atzīmēja, ka ir pēdējais brīdis, lai valsts, pašvaldības, kā arī apsaimniekošanas uzņēmumi uzrunātu un pārliecinātu iedzīvotājus iesaistīties dzīvojamās mājas tehniskā stāvokļa uzlabošanā un kalpošanas mūža pagarināšanā, jo drīzumā beigsies pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumam, kā arī beigsies pats līdzfinansējums. Nākamajā ES fondu plānošanas periodā ēku energoefektivitātes uzlabojumiem līdzfinansējums būs krietni mazāks, nekā tas ir pieejams šobrīd.

"Šīs ir pirmās daudzdzīvokļu ēkas, kas tiek renovētas Jūrmalā, un esam pārliecināti, ka šis būs pozitīvs piemērs un pamudinājums arī citiem Jūrmalas iedzīvotājiem izmantot šo iespēju un laicīgi sakārtot savas mājas tehnisko stāvokli, kā arī celt tā vērtību nākotnē," norādīja Pāvilsons.

Kompānijā arī atzīmēja, ka Latvijā joprojām šādu projektu realizācijā un ES fondu finansējuma apguvē valda daudz lielāka birokrātija nekā tas ir kaimiņvalstīs. Piemēram, Lietuvā kopš pieejams ES fondu līdzfinansējums ēku renovācijas projekti īstenoti vismaz trīs reizes lielākā apmērā nekā Latvijā. "Civinity" šādu situāciju skaidro ar to, ka Lietuvā ir atšķirīgas prasības, kas jāievēro dzīvokļu īpašniekiem finansējuma saņemšanai un ir jākārto mazāk formalitāšu.

Līdz šim "Civinity" kopā Latvijā un Lietuvā ir īstenojis vairāk nekā 60 renovācijas un energoefektivitātes uzlabošanas projektus.

"Civinity" grupa ir starptautisks uzņēmums, kas piedāvā plaša spektra pakalpojumus nekustamo objektu pārvaldības, uzturēšanas un apsaimniekošanas jomā Lietuvā un Latvijā. "Civinity" grupa Latvijā pārvalda namu apsaimniekošanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumus Rīgā un Jūrmalā - AS "Hausmaster", SIA "CS Komercserviss", SIA "Jūrmalas namsaimnieks", SIA "VBS Serviss", SIA "Labo namu aģentūra", SIA "Homemaster" un uzkopšanas servisa uzņēmumu SIA "ALG Cleaning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!