Foto: LETA

AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs no šī gada 1. oktobra būs 40,68 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 14 % mazāk nekā pērnā gada oktobrī, kad tarifs bija 47,18 eiro pat megavatstundu bez PVN, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Saskaņā ar uzņēmuma prognozēm, sagaidāms, ka novembrī un decembrī tas vēl samazināsies un būs 39,93 eiro par megavatstundu bez PVN. Tarifs šajos mēnešos jau būs par 15 % mazāks, nekā gadu iepriekš.

Siltumenerģijas tarifs oktobrī Rīgā ir zemākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 23 % mazāks nekā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un par 24 % mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Tarifs oktobrī Rīgā ir arī zemākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Siltumenerģijas tarifs oktobrī, kā arī prognozes novembrim un decembrim noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" šī gada 10. oktobrī publicēto paziņojumu "Latvijas Vēstnesī" – par dabasgāzes tirdzniecības cenu oktobrim 156,52 EUR/tūkst.nm3 un prognozi novembrim un decembrim 149,40 EUR/tūkst.nm3.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013. gada 29. maija lēmumam Nr.89 "Par akciju sabiedrības "Rīgas siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem", mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, attiecīgi var samazināties vai palielināties arī siltumenerģijas cena.

AS "Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77 % no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometru, no kuriem 74 % atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

"Rīgas siltums" akciju kapitāls sadalās šādi: Rīgas dome (49,00 %), Latvijas Valsts (48,995 %), SIA "Enerģijas risinājumi. RIX" (2 %), AS "Latvenergo" (0,005 %).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!