Foto: LETA

Latvijas farmācijas uzņēmums "Silvanols" parakstījis līgumu ar sadarbības partneriem no Honkongas par sešu saaukstēšanas līnijas produktu izplatīšanu Ķīnas, Japānas, Korejas, Singapūras, Honkongas un Makau tirgos, portālu "Delfi" informē uzņēmums.

"Silvanola" pārstāve Sandra Melaničeva norāda, ka pārrunas par potenciālo sadarbību ar partneriem Honkongā uzņēmums sāka 2012.gadā. Āzijā īpaša interese ir par bērniem paredzēto produktu segmentu.

Pērn Latvijas kompānijas eksporta apjoms bija 960 000 eiro, bet šogad to plānots kāpināt par 30%.

"Ceļš līdz šim līgumam bija laikietilpīgākais un izaicinošākais "Silvanols" divdesmit gadu vēsturē," atzīst "Silvanola" valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs. Viņš informē, ka produktu pirmsreģistrācijas novērojumus veica Honkongas ārsti. "Plānojam, ka 2015.gadā eksports uz Āziju veidos vismaz 10% no "Silvanols" apgrozījuma," viņš atklāj.

Pirmās piegādes uz Singapūru, Honkongu un Makau notiks šī gada beigās. Šogad uzņēmums jau paplašinājis noieta tirgus, vienojoties par piegādēm Bosnijas un Hercogovinas tirgum, kā arī veicot pirmās piegādes uz Rumāniju un Baltkrieviju. "Silvanola" produkti jau tiek tirgoti Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Polijas, Ungārijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Maķedonijas, Montenegro, Albānijas, Kazahstānas, Kosovas un Serbijas tirgos.

Kā vēstīts, pērn "Silvanola" kontrolpaketi iegādājās farmācijas kompānija "Olainfarm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!