Foto: Publicitātes foto
Automašīnu "Mitsubishi", "Hyundai" un "Nissan" oficiālais pārstāvis Latvijā SIA "Skandi Motors" 2018. gadā palielinājis apgrozījumu par 2,3% salīdzinājumā ar 2017. gadu, taču atsevišķu negatīvu apstākļu dēļ strādājis ar zaudējumiem, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Skandi Motors" apgrozījums pērn sasniedza 40,539 miljonus eiro, bet uzņēmuma zaudējumi bija 337 tūkstoši eiro.

"Negatīvais rezultāts nav uzskatāms par kādu būtisku tendenci uzņēmuma darbībā," sacīts "Skandi Motors" gada pārskatā. Tajā atzīmēts, ka autotirgotājs 2018. gadā norakstījis būtiskus mārketinga izdevumus, lēnas aprites rezerves daļu krājumu, kā arī vairākas citas izdevumu pozīcijas.

"Skandi Motors" apgrozījums, lai arī pieaudzis, nav palielinājies tik strauji kā citus gadus, galvenokārt, dēļ izmaiņām pārstāvēto auto zīmolu modeļu gammā un arvien sīvākas konkurences gandrīz visos autotirgus segmentos.

Uz šo gadu "Skandi Motors" raugās pozitīvi. Autotirgotājs plāno nostiprināt esošās pozīcijas gan pārdošanas, gan pēcpārdošanas segmentā.

2017. gadā SIA "Skandi Motors" apgrozījums bija 39,639 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa bija 284 tūkstoši eiro.

"Skandi Motors" dibināts 2001. gadā, un autotirgotāja lielākais īpašnieks ar 91% kapitāldaļu ir Valdis Spredzis, bet 9% pamatkpitāla daļu pieder Kasparam Ponem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!