Foto: LETA

Šovasar divi no "Rīgas tirdzniecības ostas" (RTO) - kompānijas, kas kontrolē lauvas tiesu no Rīgas ostas biznesa, - īpašniekiem nonākuši bijušo politiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera ģimeņu īpašumā. Pašlaik sākta šo uzņēmumu likvidācija, bet par RTO un vairāku citu nozīmīgu transporta un loģistikas firmu lielāko īpašnieku kļuvusi ar Šķēli un Šleseru saistītā AS "MCH Investīcijas", liecina "Lursoft" datu bāzes informācija.

Šķēles ģimenei piederošā firma "Privāto aktīvu pārvalde" savā mājas lapā publicējusi paziņojumu par ieguldījumu RTO un citos uzņēmumos, bet Šlesers ir "MCH Investīciju" valdē. Ventspils mēra Aivara Lemberga biznesa ietekme RTO vēl aizvien ir nojaušama, tomēr oficiāli viņa vārds īpašnieku sarakstā nav atrodams.

MCH jeb "Multi Capital Holding" grupā abi uzņēmēji koncentrējuši gan savas daļas RTO, gan AS "Latvijas transporta grupa", kurā apvienoti Andrejsalas un ostas nekustamie īpašumi, sliežu parks, kā arī ieguldījumi divos kopuzņēmumos ar "Krievijas dzelzceļu". "Latvijas transporta grupā" (LTA), tāpat kā RTO, Šķēles un Šlesera uzņēmumi kontrolē 60% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!