Foto: Publicitātes attēli
Noslēgumam tuvojas Rīgas centrā, starp Kr. Barona, Dzirnavu, Tērbatas un Blaumaņa ielām, izveidotā kvartāla "Centrus" lielākie dzīvojamo ēku būvdarbi, taču, lai gan abas ēkas ekspluatācijā plānots nodot vien 2015. gada izskaņā, rezervēti aptuveni 25% ēkā esošo dzīvokļu, portālu "Delfi" informēja projekta attīstītāju pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Lielāko daļu dzīvokļu projektā rezervējuši nerezidenti, pastāstīja Vītola-Barānova: "Šobrīd pircēju proporcija ir orientējoši 40 pret 60 par labu nerezidentiem. Tie nerezidenti, kuri rezervē dzīvokļus "Centrus" kvartālā, to nedara ar mērķi iegūt uzturēšanās atļaujas Latvijā, jo viņiem tādas jau ir vai arī viņiem ir uzturēšanās atļaujas kādā citā Eiropas Savienības valstī."

Cena par vienu dzīvokli ir robežās no 200 000 eiro līdz 550 000 eiro, atkarībā no dzīvokļa un tam piederošās terases platības, stāva, plānojuma un citām niansēm. Vidēji dzīvokļa kopējās platības ar terasi vai balkonu kvadrātmetra cena ir 3600 eiro par kvadrātmetru.

Saskaņā ar Vītolas-Barānovas pausto šobrīd turpinās darbi pie dzīvokļu iekšējās apdares, savukārt gandrīz pilnība pabeigta komercplatību izbūve. Šo platību piedāvāšana nomai sākta jūlijā, un šobrīd noris sarunas ar potenciālajiem izīrētājiem. Telpās varētu tikt izvietotas grāmatnīcas – lasītavas, veikali, kafejnīcas un nelieli saloni.

Projekta pasūtītājs ir SIA "Centrus Real One", savukārt būvniecību nodrošina uzņēmums "Skonto Būve''.

Kopējie ieguldījumi visās projekta attīstības kārtās ir aptuveni 40 miljoni eiro, kas nodrošināti ar privātiem līdzekļiem un bankas ''Nordea'' finansējuma palīdzību, informē Vītola-Barānova.

"CENTRUS būvdarbi norit raiti un atbilstoši sākotnēji iecerētajam plānam. Potenciālie pircēji ir augstu novērtējuši mūsu piedāvātos dzīvokļa apdares variantus, cenu politiku, kā arī publiskās zonas labiekārtojumu un vidi, kas tiek radīta kvartālā", pastāstīja "Centrus" attīstītāju pārstāvis Juris Dreimanis.

Kvartāla "Centrus" būvniecības darbu otrā kārta uzsākta 2014. gada vasarā. Tad arī sākta divu septiņu stāvu dzīvojamo ēku celtniecība. Namos tiks iekārtoti 84 dzīvokļi, bet to pirmajos stāvos komercplatības. Tāpat tiks izveidota gājēju promenāde, kas savienos Blaumaņa ielu ar Dzirnavu ielu. Līdzās dzīvojamajai videi, tiek veidota arī publiskā zona.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA jau vēstījis, ka kvartāls "Centrus" iepriekš bija zināms kā "Tango projekts". Tā attīstību īstenoja uzņēmums ''TA projekts". "TA projekts" pilnībā pieder firmai "TA sabiedrība", kuras vienīgais īpašnieks ir bijušais Ministru prezidents Andris Šķēle.

Pērnā gada 10. februārī "Tango Real One" tika pārdēvēts par "Centrus Real One", liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!