Foto: Publicitātes foto

Augsto tehnoloģiju uzņēmuma AS "HansaMatrix" asociētā uzņēmuma SIA "Lightspace Technologies" meitassabiedrībai SIA "Eurolcds", kas Ventspilī ražo šķidro kristālu displeju produktus, ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Tiesiskās aizsardzības procesa lietu Kurzemes rajona tiesa kompānijai ierosinājusi 16. martā.

Vienlaikus "HansaMatrix" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" skaidrots, ka "Eurolcds" valde ir iesniegusi tiesā lūgumu ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu, ņemot vērā kopējās makroekonomiskās situācijas radītos papildu izaicinājumus.

Pēc kompānijas pārstāvju minētā, tiesiskās aizsardzības procesa galvenais mērķis ir veikt "Eurolcds" darbības restrukturizāciju ar papildu finansējuma piesaisti, lai stabilizētu uzņēmuma darbību.

"Eurolcds" kopš 2013. gada Ventspilī ražo šķidro kristālu displeju produktus.

Kompānija "Eurolcds" reģistrēta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 67 200 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija 2021. gadā strādāja ar 539 123 eiro apgrozījumu un cieta 441 613 eiro zaudējumus.

"Eurolcds" īpašnieki ir "Lightspace Technologies" (83,81%) un Zviedrijas uzņēmums "Hornell Teknikinvest" (16,19%). Savukārt "HansaMatrix" pieder 100% "Lightspace Holding", kurai pieder 53,39% "Lightspace Group Inc.", kura ir 100% "Lightspace Technologies" kapitāldaļu īpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!