Foto: LETA
Būvniecības uzņēmums SIA "Skonto Būve" vērsusies ar sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par VAS "Latvijas Dzelzceļš" izsludinātā atklātā konkursa "Šķirotavas stacijas šķirošanas uzkalna rekonstrukcija" rezultātu,informē uzņēmums.

"Skonto Būve" uzskata, ka tās piedāvājuma noraidīšana ir nepamatota un nav saprotams, kāpēc par uzvarētāju atzīts 8,5 miljonus eiro (5,9 miljoni latu) dārgākais AS BMGS piedāvājums.

"Skonto Būve" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis norāda, ka "nav saprotama un pieņemama par 8,5 miljoniem eiro dārgāka piedāvājuma izvēle konkursā, kurā kā kritērijs noteikta zemākā cena". Viņš uzsver, ka "Skonto Būve" apakšuzņēmēji "AŽD Praha" un "Prvni Signalni" ir Čehijas kompānijas ar lielu pieredze dzelzceļa būvniecībā, arī tieši dzelzceļa uzkalnu modernizācijas projektos. Piedāvātās iekārtas ir ražotas Eiropas Savienībā, atbilst visiem spēkā esošajiem standartiem un ir Eiropā sertificētas, turklāt atbilst visām pasūtītāja izvirzītajām prasībām. "Lai konkursā, kurā izvēles kritērijs ir zemākā cena, izvēlētos dārgāko piedāvājumu, jābūt argumentētam un detalizētam pamatojumam, taču tāda nav. Tas liek domāt par klaju nelikumību, un būtu dīvaini, ja mēs uz to nereaģētu," skaidro Rāvis.

Uzņēmējs atzīmē, ka konkursa uzvarētāja piedāvājums būtiski pārsniedz arī iepirkuma nolikumā norādīto paredzamo līgumcenu 30 000 000 eiro (21 miljons latu). SIA "Skonto Būve" piedāvātā līgumcena bijusi 30 300 000 eiro (21,29 miljoni latu) bez PVN.

"Skonto Būve" uzskata, ka ir pārkāptas tās tiesības uz taisnīgu vērtējumu, un nav ievērota vienlīdzīga un taisnīga attieksme pret pretendentiem. "Skonto Būve" lūdz IUB aizliegt VAS "Latvijas Dzelzceļš" slēgt līgumu ar izvēlēto pretendentu AS "BMGS" un izvērtēt, vai atzīstot "Skonto Būve" piedāvājumu par neatbilstošu, pasūtītājs rīkojies atbilstoši nolikumam un iepirkumu uzraudzības likumam. Tāpat "Skonto Būve" lūdz atzīt par neatbilstošu pasūtītāja lēmumu par "Skonto Būve" piedāvājuma noraidīšanu un atkārtoti izvērtēt konkursā iesniegto "Skonto Būve" piedāvājumu.

Jau vēstīts, ka LDz par uzvarētāju konkursā par Šķirotavas stacijas šķirošanas uzkalna rekonstrukciju atzina AS BMGS gandrīz 39 miljonu eiro (27 miljoni latu) vērto piedāvājumu. Kopējā līgumcena plānota 38 850 808 eiro (27 304 347 latu).

Iepirkuma priekšmets ir Šķirotavas stacijas Rīgā šķirotavas uzkalna rekonstrukcija, tajā skaitā uzkalna automatizēta vadības sistēma, telekomunikāciju un elektroapgādes sistēmas projektēšana un ierīkošana, jaunu bremzēšanas iekārtu uzstādīšana, pārmiju iekārtu nomaiņa, zemes darbi, veco sliežu nomaiņa un citi darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!