Foto: DELFI Aculiecinieks
Tiesu izpildītāju klātbūtnē pagājušajā nedēļā Rīgā uzņēmumam SIA "Light" izdevās tikt pie sev piederošās kustamās mantas stadionā "Skonto", kurā uzņēmuma pārstāvjiem izdevās iekļūt tikai ar policijas palīdzību.

Savulaik "Skonto" stadionu īpašnieku parādsaistību dēļ pārņēma AS "Reverta", kas ir bijušās "Parex bankas" "slikto" aktīvu pārvaldītāja. Vēlāk stadionu ieguva SIA "SSA", kas piederēja bijušajam Latvijas izlases spēlētājam un bijušajam futbola kluba "Skonto" prezidentam Vladimiram Koļesņičenko. Savukārt 2014. gada nogalē stadions pārgāja SIA "Mani Group" īpašumā, bet pati šī kompānija pēc gada mainīja nosaukumu uz "Adventika Group", kas tagad arī ir nekustamā īpašuma Emiļa Melngaiļa ielā 1 – stadiona "Skonto" – īpašnieks.

Tomēr "Adventika Group" īpašumā ir tikai nekustamais īpašums, bet daļu kustamā īpašuma savulaik iegādājies "SSA". Koļesņičenko savu uzņēmumu pārdeva igauņu uzņēmējam Alanam Selteram, kurš tagad sev piederošo "Skonto" stadiona kustamo īpašumu cenšas likumīgi atgūt.

"Notiek kustamā īpašuma arests. Kustamais īpašums pieder trešajai pusei – ne stadiona īpašniekam, ne stadiona apsaimniekotājam. Ir tiesas lēmums, atbrauca tiesu izpildītājs un apraksta šo īpašumu. Šobrīd bloķēta būs tablo izmantošana, tiks pārņemts arī stadiona tunelis, pa kuru futbolisti iznāk uz spēlēm, kā arī stadionā esošie futbola vārti," portālam "Delfi" skaidroja SIA "Light" īpašnieks Selters.

SIA "Light" pieder vēl vairākas kustamā īpašuma lietas, par kurām risinās juridiski strīdi. Kā skaidro Selters, viņu nav laiduši stadionā pie sava īpašuma, tāpēc iesniegta jauna prasība tiesā, kas to apmierinājusi. Tādēļ ar policijas palīdzību un tiesu izpildītāju klātbūtni iekļūts stadionā, kur pārņemts kustamais īpašums.

Stadiona "Skonto" īpašnieki "Adventika Group" apsaimniekošanu nodevuši SIA "Fitnesa Parks", kura valdes loceklis Aivars Trops portālam "Delfi" apgalvoja, ka notikušais neietekmēs objekta darbību.

"Tas mūs neskar. Es neko sīkāk nezinu, kas te noticis. Mums lietošanā ir nodots stadions, inventārs, lai varam veikt pasākumus šajā teritorijā, ne tikai futbola spēles. Mūs tas [kustamā īpašuma apķīlāšana] neskar, mūs tas neinteresē. Mums ir saistības pret klientiem, pret sabiedrību, lai nodrošinātu objekta darbību, un to arī darām," skaidroja Trops. "No īpašnieka puses nav iebildumu, ka mēs te darbojamies, ka stadions pilda arī futbola funkcijas, un teritorijas attīstības plānos futbols te paredzēts vēl simt gadu. Pilnīgi noteikti tas neietekmēs futbola spēles," sacīja Trops.

Portālam "Delfi" pagaidām neizdevās sazināties ar "Skonto" stadiona īpašnieces "Adventika Group" pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!