Foto: DELFI
Murads Juško pametis veiksmīgu karjeru Maskavā un atgriezies dzimtajā Rīgā, lai īstenotu sapni – atvērtu savu restorānu. Piecu gadu laikā viņš uzsācis vairākus projektus, turklāt divus no tiem jaunā koronavīrusa krīzes uzliesmojuma laikā – japāņu bistro "Unagi Inu" un "ramen" bāru "Rūme", kas vakaros pārtop steiku restorānā. Vai bija viegli pieņemt šādu lēmumu? Un kā uz citu metropoļu fona izskatās gastronomiskā Rīga? Par to Murads pastāstīja sarunā ar portālu "Delfi".

Murads Juško ir zivju bistro un veikala "Zivju lete", japāņu robatajaki virtuves restorāna "COD", japāņu bistro "Unagi Inu", kā arī bāra "Rūme" līdzīpašnieks, kurā divas koncepcijas apvienotas vienā – ramen bārs un steikhauss. Visi šie uzņēmumi, izņemot "COD", darbojas Dzirnavu ielā. Un tagad, neraugoties uz to, ka Muradam padomā ir vēl kāda ideja, viņš paņēmis pauzi.

"Kādēļ atgriezos? Tas ir nopietns jautājums, uz kuru neatbildēt piecās minūtēs. Ir daudz iemeslu. Produktu embargo, Krimas aneksija un man vienkārši kļuva pretīgi tur dzīvot. Kļuva nepatīkama ne vien valsts, bet arī cilvēki, sistēma, kura sagrābusi, uzurpējusi varu tajā valstī. Man vienkārši gribējās atgriezties, pie tam mēs ar sievu gaidījām bērniņu. Savu pēdējo projektu es izstrādāju kādiem krieviem Dubaijā, pabeidzu to, startēju un nolēmu – viss, pietiek! Atgriezties Maskavā vairs negribu, braukšu mājās. Gribu, lai mans dēls piedzimtu Rīgā, mājās, manā dzimtenē. Strādāt kāda cita labā es nevēlējos, jo pēc Maskavas šeit neviens nespētu saglabāt manu honorāru apjomu, un nolēmu, ka pienācis laiks riskēt, laiks mēģināt visas savas zināšanas sevis paša labā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!