Foto: PantherMedia/Scanpix
Slēgts sporta un fitnesa klubs "Reaktors", kas bija viens no celmlaužiem svaru zāļu jomā, sarunā ar LETA apliecināja "Reaktors" vadītāja Annija Reskāja.

Rīgas Maskavas priekšpilsētā bijušajās kluba telpās joprojām ir trenažieri, taču paredzēts, ka nākotnē tos varēs izmantot tikai ēkā mītošā uzņēmuma "ELKO Grupa" darbinieki.

"Tā būs privāta zāle, tas nebūs "Reaktors", un nebūs pieejams cilvēkiem no malas," skaidro Reskāja.

"Plānojām slēgt klubu 2. aprīlī. Tas bija paredzams, taču procesi valstī paātrināja procesu," saka "Reaktors" vadītāja, piebilstot, ka kluba darbība tika apturēta 18. martā. "Iemesli tam bija vairāki. Galvenais, ka tāpat kā visiem biznesiem, nepieciešamas investīcijas. Sporta klubiem vajag attīstīties un piedāvāt kaut ko jaunu. Mūsu nostādne tāda laikam vairs nebija, un arī sākotnējais entuziasms bija noplacis."

Reskāja noliedz, ka bija problēmas, ko nevarētu atrisināt, drīzāk bijusi vairāku apstākļu sakritība. "Gadu mijā nosvinējām kluba 20 gadu jubileju. Likās, ka kāds posms ir noslēdzies. Daudzi trenažieri bija nolietoti un prasīja ieguldījumus. Arī īpašnieki par katru cenu nebija gatavi šo biznesu turpināt."

"Protams, nevarējām vairs konkurēt ar jauniem lieliem ķēdes klubiem," uz otru galveno iemeslu norāda kluba vadītāja. "Pēdējos gados Rīgā atvērās daudzi tādi klubi. Mūsu kluba aizvēršanās noteikti nav sensācija."

Kluba telpās varēja nodarboties arī ar aerobiku, bet aerobikas zāle tika slēgta jau septembrī, jo ""ELKO Grupa" vajadzēja paplašināties un bija nepieciešamas papildu telpas tajā ēkā. Izvēle krita par labu "Reaktora" aerobikas zālei."

"Vai pēc šīs krīzes vēl būtu iespējams atjaunot kluba darbību, nevaru prognozēt, jo nezinu, cik ilgi klubi paliks slēgti," Reskāja neņemas prognozēt, piebilstot, ka "Reaktora" zīmols ir reģistrēts un paliek kluba īpašnieku rīcībā. "Negribētu teikt, ka tās ir atvadas no "Reaktora". Ja būs labāki laiki valstī un uzradīsies kāds entuziasts, viņam būs iespēja šo nosaukumu iegādāties."

Leģendārais Sporta un fitnesa klubs "Reaktors" līdz pat tā pastāvēšanas beigām asociējās ar panākumiem bagātā kultūrista Aivara Visocka vārdu.Klubs, kas izcēlās ar teicamu treneru kolektīvu, ieskaitot galveno treneri Visocki, dibināts, sagaidot 2000.gadu. Līdz pat 2014.gadam tas darbojās Rūpniecības ielā.

SIA "Reaktors" dibināts 2010.gadā. Tā vienīgā īpašniece un amatpersona ir Reskāja. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 142 541 eiro un tas strādāja ar 18 909 eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!