Foto: stock.xchng

Silto laikapstākļu dēļ šosezon slēpošanas kalnu apgrozījums varētu sarukt par 30%-40%, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, biznesa portālam "Nozare.lv" atzīst aptaujāto slēpošanas trašu pārstāvji.

Tukuma novadā esošās slēpošanas trases "Jēkaba grava" pārstāvis Mairis Mežinskis norāda, - pat ja šonedēļ sāksies ziemai raksturīgāki apstākļi ar salu un sniegu, apgrozījuma kritums jebkurā gadījumā saglabāsies 30-40% apmērā.

Arī Cēsu novadā esošā "Žagarkalna" īpašnieks Juris Žagars un Amatas novada "Ozolkalna" pārstāve Līga Rokpelne piekrīt, ka kalni šajā sezonā noteikti piedzīvos apgrozījuma kritumu.

"Ja laikapstākļi būs labvēlīgi un mums izdosies izvilkt sezonu līdz pat aprīļa beigām, apgrozījuma kritums, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, varētu būt ap 30%, bet, ja tas neizdosies, tad kritums būs mērāms 40% apmērā," stāsta Žagars.

"Ņemot vērā, ka vienu no aktīvajiem mēnešiem jau esam zaudējuši, apgrozījuma kritums būs nenovēršams," piebilst Rokpelne.

Mežinskis atgādināja, ka pirms diviem gadiem bija līdzīgi apstākļi, kad lielākās slēpošanas trases un kalni atvērās ap janvāra vidu. "Turklāt platuma grādos, kuros atrodas Latvija, ir pilnīgi normāli, ka katra otrā vai trešā ziema ir tāda kā šī," teica "Jēkaba gravas" pārstāvis.

Jautāti, kad varētu atvērt trases un kalnus apmeklētājiem, aptaujātie kalnu pārstāvji minēja atšķirīgas prognozes. Piemēram, "Žagarkalns" labākajā gadījumā varētu tikt atvērts šo svētdien, kamēr "Jēkaba grava" varētu sākt darbību nākamās nedēļas vidū, bet "Ozolkalns" cer, ka gadījumā, ja piepildīsies meteorologu prognozes, kalnu izdotos atvērt nākamās nedēļas nogalē.

Aptaujāto kalnu pārstāvji atzina, ka ir gatavi ražot sniegu, taču gaisa temperatūrai ir jābūt vismaz mīnus četri grādi.

Kā ziņots, vēl visu darba nedēļu būs ziemai neraksturīgi silts laiks, taču laikapstākļu maiņu sinoptiķi prognozē nedēļas nogalē, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Naktī uz svētdienu Latvijā lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 4, mīnus 9 grādiem, un arī dienas laikā temperatūra būtiski nepaaugstināsies, bet nākamās nedēļas sākumā sals vēl pastiprināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!