Foto: DELFI
Ziemas prieku baudītāji, iestājoties nedaudz vēsākiem laika apstākļiem, aizvadītajās brīvdienās aktīvi izmantojuši iespēju atpūsties pieejamajās slēpošanas trasēs Latvijā, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja aptaujātie trašu pārstāvji.

Atpūtas kompleksa "Golgāts" Vestienas novadā pārstāvis Juris Stradiņš skaidroja, ka brīvdienās apmeklētāju esot ļoti daudz. Lai arī konkrētu apmeklētāju skaitu viņš nevarēja pateikt, taču prognozēja, ka tas varētu būt tikpat liels, kā citās ziemas perioda dienās, kad "Golgātā" viesojušies aptuveni 300 apmeklētāju dienā.

"Mums atkal iet kā labā gadā. Cilvēku ir ļoti daudz, inventāra noma ir noslogota un naktsmītnes pilnībā rezervētas," piebilst Stradiņš. Slēpošanas trase "Mazais Golgāts" tāpat kā iepriekš interesentiem pieejama katru dienu no plkst.11 līdz pusnaktij.

"Golgāta" pārstāvis paredz, ka laika apstākļi būs labvēlīgi un sezona turpināsies, savukārt sinoptiķu prognozes liecinot, ka šīs nedēļas beigās varētu tikt atklāta arī distanču slēpošanas trase.

"Patlaban distanču slēpošanas trasi esam vienu reizi nobraukuši ar speciālo tehniku, bet vajadzētu aptuveni piecus līdz desmit centimetrus dabīgā sniega, ko sola šonedēļ, lai to varētu atklāt apmeklētājiem," skaidro Stradiņš, piebilstot, ka pieprasījums pēc distanču slēpošanas trases ir ļoti liels.

Līdzīga situācija ir arī patlaban apmeklētājiem pieejamajā atpūtas kompleksā "Milzkalns" Engures novadā. Slēpošanas trases direktors Viesturs Ošenieks stāstīja, ka apmeklētāju brīvdienās bijis ļoti daudz - tikpat, cik parastā ziemas dienā.

Trases sniega segas biezums esot aptuveni 20 līdz 30 centimetri un apmeklētājiem pieejamas divas trases un divi pacēlāji un Ošenieks prognozēja, ka arī šonedēļ kalns turpinās darboties kā līdz šim. Savukārt distanču slēpošanas trasi pagaidām neesot plānots atklāt, jo tai būtu nepieciešams vēl papildus gan dabīgais, gan mākslīgais sniegs.

Netālu no Tukuma pie Jumpravas ezera vakar sezonu atklājis arī kempings "Sveikuļi", kas piedāvā aptuveni 300 metru garu distanču slēpošanas trasi ar dabīgā sniega segumu. Kā informēja kempingā, interesentu neesot daudz, taču svētdien tā teritorijā atkal snidzis sniegs un kempinga īpašnieki vēl cer sagaidīt aktīvāku pieprasījumu pēc jaunatklātās trases.

Savukārt atpūtas bāzes "Zviedru cepure", kas atrodas netālu no Sabiles, īpašnieks Edvīns Balodis klāstīja, ka apmeklētājiem patlaban pieejama bērnu slēpošanas trase, kurai mākslīgo sniegu izdevies sapūst pēdējā reizē, kad gaisa temperatūra bijusi atbilstoša. Taču interesentu par to tikpat kā neesot. Bet viņš bija optimistiski noskaņots un cerēja, ka līdz ar aukstāka laika iestāšanos šonedēļ izdosies nodrošināt sniegu arī pārējās slēpošanas trasēs.

Kā liecina informācija citu slēpošanas trašu interneta mājaslapās, tās patlaban gaida noturīgi zemu gaisa temperatūru - aptuveni mīnuss divus līdz četrus grādus, lai varētu sākt pūst mākslīgo sniegu un piedāvāt savus pakalpojumus.

Slēpošanas treses "Milzkalns" un "Golgāts" pirmos apmeklētājus uzņēma pagājušā gada decembrī, dažas dienas pirms Ziemassvētkiem. Savukārt Ziemassvētku brīvdienās apmeklētājiem tika atklāts arī "Žagarkalns". Taču silto laika apstākļu dēļ pēc dažu dienu darbošanās kalni atkal tika slēgti. Slēpošanas treses "Milzkalns" un "Golgāts" apmeklētājiem atkal tika atklāti Vecgada priekšvakarā.

Kā ziņots, brīvdienās Latvijā biezākā sniega sega - deviņi centimetri - bijusi Rūjienā. Ar sniegu lutināta arī Alūksne, kur bijis astoņu centimetru biezs sniegs, kā arī Stende un Skrīveri, kur sniegs uzsnidzis sešu centimetru biezumā. Vietām Vidzemē, Kurzemē un Latgalē sniega sega sasniedza vienu līdz četrus centimetrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!