Šā gada pirmajos sešos mēnešos ar vairāku miljonu lielu pamatkapitālu uzņēmumus reģistrējušas ekspolitiķu Aināra Šlesera un Andra Šķēles, kā arī miljonāru sarakstā figurējošā Mārča Martinsona ģimenes, informēja "Lursoft".

Lielākais no šā gada pirmajos sešos mēnešos reģistrētajiem uzņēmumiem pēc pamatkapitāla ir AS "MCH Investīcijas" ar 10,235 miljonu eiro lielu pamatkapitālu. Uzņēmuma dibinātājs, saskaņā ar akciju sabiedrības dibināšanas lēmumu, ir Šleseru un Šķēļu ģimenēm pastarpināti piederošais SIA "Multi Capital Holdings", savukārt uzņēmuma vadībā iecelti Ainārs Šlesers un Kaspars Tinkuss, savukārt jaunreģistrētā uzņēmuma padomē figurē Edgars Šķenderis, Jānis Maršāns, Ivars Gulbis un Jānis Bērziņš.

Ievērojami mazāks pamatkapitāls - 4,33 miljoni eiro - ir janvāra izskaņā reģistrētajam SIA "AT8". "Lursoft" pieejamie dati liecina, ka uzņēmuma vienīgā īpašniece un reizē arī valdes locekle ir kāda Anna Troščenkova, kurai vienlaikus pieder arī 2011.gadā dibinātais nekustamo īpašumu jomā strādājošais SIA "Latwest".

Trešais lielākais pamatkapitāls 2016.gada pirmajā pusgadā reģistrēts AS "VB mediju grupa" ar 2,7 miljonu eiro lielu pamatkapitālu. Akciju sabiedrības dibinātājs ir AS "Ventbunkers", un tās vadības groži uzticēti valdes loceklim Edgaram Čeporjum, kurš vienlaikus ir arī "Ventbunkera", AS "Latvijas Naftas tranzīts" u.c. uzņēmumu valdes loceklis, savukārt jaunreģistrētā uzņēmuma padomē iecelts Jānis Berķis, Jeļena Biktaševa un Aivars Gobiņš.

2,549 miljonu eiro liels pamatkapitāls reģistrēts Martinsonu ģimenei pietuvinātajam SIA "NM 2", kas reģistrēts šā gada 11.janvārī. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir miljonāru sarakstos figurējošajam Mārcim Martinsonam un Maltā reģistrētajam "Ivn Investment Limited" pastarpināti piederošais SIA "Priežceļi" un Ainai Āriņai piederošais SIA "A. Arino". Par šī gada janvārī reģistrētā uzņēmuma valdes locekļiem izvēlēti Māris Martinsons un Jekaterina Kotova. Vien nedēļu pēc uzņēmuma reģistrēšanas "NM 2" kļuvis par SIA "Vaiņodes krasti" līdzīpašnieku.

Pēc pamatkapitāla lielāko šogad reģistrēto uzņēmumu sarakstu noslēdz SIA "N2 Global" ar 2,175 miljonu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir "N2 Towers Inc." no Kanādas un SIA "Baltic Investor Ream", kas daļēji pieder Šķēļu ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!