Foto: LETA

Minimālais nekustamā īpašuma iegādes slieksnis termiņuzturēšanās atļauju (TUA) pieprasīšanai nebūtu jāsamazina, trešdien žurnālistiem norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Paužot personīgo viedokli, Straujuma atgādināja, ka Imigrācijas likuma grozījumi stājās spēkā tikai pērnā gada septembrī un pašlaik minimālais īpašuma iegādes slieksnis nebūtu jāsamazina.  Drīzāk varētu domāt par minimālā investīciju apjoma samazināšanu ieguldījumiem ražošanā, bet ne īpašumos, minēja premjere.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka koalīcijā šis jautājums nav pārrunāts.

Jau vēstīts, ka nozare rosina minimālo nekustamā īpašuma iegādes slieksni TUA pieprasīšanai samazināt līdz 180 tūkstošiem eiro Rīgā un Jūrmalā, bet ārpus tām - līdz 90 tūkstošiem eiro.

Imigrācijas likuma grozījumu 2.lasījumam iesniegti vairāki priekšlikumi, kur deputāti rosina samazināt nepieciešamo investīciju apmēru. Piemēram, deputāts Vilnis Ķirsis (V) rosina noteikt, ka TUA var pieprasīt, iegādājoties trīs īpašumus par 250 tūkstošiem eiro Rīgas plānošanas reģionā, bet ārpus tā - par 125 tūkstošiem eiro.

No 2014.gada 1.septembra minimālā vērtība nekustamo īpašumu pircējiem, lai tie varētu pretendēt uz termiņuzturēšanās atļauju uz laiku līdz pieciem gadiem, ir 250 tūkstoši eiro. Iepriekš termiņuzturēšanās atļauju varēja saņemt, iegādājoties vienu vai vairākus īpašumus 142,3 tūkstošu eiro apmērā Rīgā vai 71,15 tūkstošu eiro apmērā ārpus Rīgas reģiona un republikas pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!