Foto: DELFI

Satiksmes ministrija (SM) ir informēta par aktuālajiem procesiem dīzeļvilcienu modernizācijas projekta gaitā, vienlaikus ministrija paļaujas uz jaunās "Pasažieru vilciena" (PV) valdes darbību un cer, ka pārvadātājs vilcienus saņems laikā, informēja SM.

Tāpat ministrijā norāda, ka projekta realizētājam jeb dīzeļvilcienu modernizētājam ir paredzētas soda sankcijas, ja projekts netiks laikus realizēts, un PV vadība strādā ar pasūtījuma realizētāju, lai projekta realizācija tiktu veiksmīgi pabeigta.

Kā ziņots, PV aktuālajā projekta atskaites posmā informējis SM par to, ka dīzeļvilcienu modernizācijas procesā iespējama būtiska aizkavēšanās. Turklāt situāciju sarežģī fakts, ka 13 miljoni eiro šajā projektā ir piesaistīti kā Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējums.

Iepirkuma līguma parakstīšanas tiesības ieguvusī pilnsabiedrība "DMU vilcieni", kurā ietilpst AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca", AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" un AS "VRC Zasulauks", nespēj iekļauties līgumā paredzētajos termiņos, skaidro uzņēmumā. PV vairākkārtēji brīdinājusi izpildītājus par juridiskām un finansiālām sekām līguma termiņa būtiska kavējuma gadījumā.

AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca" (RVR) valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts savukārt norādīja, ka dīzeļvilcienu modernizācija ir aizkavējusies, jo Vācijas kompānija "Voith" nav laikā piegādājusi pasūtīto produkciju, taču patlaban situācija normalizējas - pirmās piegādes ir veiktas un nav pamata uzskatīt, ka Latvija varētu zaudēt Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu šajā projektā. Viņš skaidroja, ka gan PV, gan SM ir informēta par izveidojušos situāciju.

No kopējā projektam nepieciešamā finansējuma, kas sasniedz 21,98 miljonus eiro, 13 miljoni eiro piesaistīti kā ES līdzfinansējums. Pirmā dīzeļvilcienu sastāvu nodošana modernizācijai bija paredzēta 2014.gada maijā, savukārt 2015.gada novembrī plānota pēdējā sastāva saņemšana.

Modernizāciju bija plānots pabeigt 2015.gada nogalē, kad vajadzētu saņemt pēdējos modernizētos dīzeļvilcienu sastāvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!