Foto: Publicitātes foto

Pašlaik nekādi lēmumi par līgumu slēgšanu ar potenciālo finanšu investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" nav pieņemti un uz valdību netiek virzīti, paziņojumā medijiem apgalvo Satiksmes ministrija (SM).

"SM kā akcionārs nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" paziņo, ka šobrīd nekādi lēmumi par līgumu slēgšanu ar potenciālo finanšu investoru nav pieņemti un uz valdību netiek virzīti," teikts paziņojumā

SM pārstāvji arī uzsver, ka joprojām tiek turpināts darbs pie aviokompānijas stratēģiskā investora piesaistes, kā tas ir paredzēts "airBaltic" restrukturizācijas plānā, lai veiktu flotes modernizāciju un attīstību.

Vienlaikus SM pārstāvji arī atzīmēja, ka ministriju kā "airBaltic" akcionāru pārsteidz piesaistītā konsultanta "Prudentia" rīcība, publiskojot informāciju par iespējama finanšu investora piesaisti aviokompānijai, pirms nav veiktas visas likumā "Par aviāciju" noteiktās drošības prasību pārbaudes, tajā skaitā juridiskās, finansiālās un tehniskās.

Tāpat SM norādīja, ka, nesaņemot "airBaltic" valdes oficiāli iesniegtu priekšlikumu par iespējamā investora piesaisti, kā arī likumā par aviāciju noteiktos atzinumus, jautājums par iespējamā stratēģiskā investora piesaisti aviokompānijai netiks virzīts izskatīšanai Ministru kabinetā.

Jau vēstīts, ka satiksmes ministrs Anrijs Matīss piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka sarunas joprojām notiek ar vairākiem investoriem. "Mēs neesam tik tālu izmisuši, ka mums "airBaltic" ir jāpārdod jebkuram un par jebkādu cenu," teica Matīss.

Vienlaikus Matīss, komentējot medijos izskanējušo informāciju, ka "airBaltic" izvēlēts investors, atzīmēja, ka vēl tiek vērtēta attiecīgā potenciālā investora uzticamība. "Mēs vērtējam šī investora uzticamību, iespējamo darījumu struktūru. Es atturētos teikt, ka tas ir tas labākais un galīgais, kas mums valstij šobrīd ir nepieciešams," sacīja Matīss.

Arī "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" iepriekš iepriekš sacīja, ka privātā kapitāla piesaiste kompānijai ir tuvu. "Es visu laiku turpināju teikt, ka tas [investora piesaiste] prasīs kādu laiku. Tagad es vairs nedomāju, ka tas prasīs kādu laiku. Es nedrīkstu par to runāt, bet tas, ko es varu pateikt, ir, ka esam nonākuši ļoti tuvu. Šajā jautājumā vajadzētu vērsties pie "Prudentia", kas ir piesaistītais konsultants investora meklējumos, un Satiksmes ministrijas. [..] Mēs, protams, kā aviokompānija esam iesaistīti pēdējos procesa posmos, jo investors veic ļoti padziļinātu kompānijas izpēti. Ir skaidrs, ka attiecīgā iespēja ir ļoti tuvu," norādīja Gauss.

"airBaltic" investors tiek meklēts kopš 2011. gada beigām.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!