Foto: AFI
Satiksmes ministrija (SM) līdz šā gada 1.jūnijam plāno sagatavot izvērtējumu par esošā ostu darbības pārraudzības modeļa efektivitāti, pastāstīja SM sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Svikliņa.

Viņa norādīja, ka atbilstoši valdības deklarācijai SM rīcības plānā iekļauts uzdevums līdz šā gada 1.jūnijam sagatavot izvērtējumu par esošā ostu darbības pārraudzības modeļa efektivitāti un priekšlikumus efektivitātes uzlabošanai, kā arī pārvaldes neatkarības un profesionalitātes stiprināšanai.

Svikliņa piebilda, ka SM noteiktajā termiņā veiks šo izvērtējumu.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja – lai izskaustu korupciju un necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanu, Zatlera Reformu partijas valdes locekle Sandra Sondore-Kukule iecerējusi vērienīgu Latvijas ostu reformu. Saskaņā ar sniegto informāciju reformas mērķis ir izveidot Latvijas lielajām ostām vienotu valsts pārvaldi. Cik lielu pastāvību saglabātu ostu valdes, vēl nav nolemts, bet tām savi lēmumi būs jāsaskaņo ar Rīgu. Tas novērsīšot necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanu un samazināšot neveselīgo konkurenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!