Foto: DELFI
SIA "Smartlynx Airlines", kas nodarbojas ar lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumu sniegšanu, kā arī starptautiskiem pasažieru čartera pārvadājumiem visā pasaulē, aizvadītajā gadā strādāja ar 101,11 miljonu eiro apgrozījumu, liecina "Lursoft Klientu portfeļa" publiskotā informācija.

Tādējādi uzņēmuma apgrozījums kāpis par teju 70 miljoniem eiro, jo 2020. gadā lidsabiedrība apgrozīja 33,27 miljonus eiro. Lai arī pērn bijis ievērojams kāpums, "Lursoft" Multi atskaites dati liecina, ka uzņēmumam vēl aizvien nav izdevies sasniegt pirmspandēmijas rezultātu, jo 2019. gada apgrozījums bija 177,12 miljoni eiro.

Savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 9,03 miljoni eiro pretstatā 42,07 miljonu eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

2021. gadā SIA “Smartlynx Airlines” vairāk darbojās pasažieru čartera pārvadājumu segmentā, apkalpojot ne tikai klientus Latvijā, bet arī Vācijā un Īrijā, jo mazāk pieprasīti bija lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumi. Ņemot vērā, ka vēl turpināja pastāvēt dažādi ceļošanas ierobežojumi, kas saistīti ar Covid-19 izplatību, SIA “Smartlynx Airlines” turpināja veikt arī dažāda veida neregulārus čartera un kravas pārvadājumu lidojumus no dažādām valstīm.

Pagājušo.gadu SIA “Smartlynx Airlines” noslēdza ar flotē esošām t3 lidmašīnām.

"Lursoft" izziņas informācija rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Smartlynx Airlines” bija darba devējs 160 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksājis 1,25 miljonus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,64 miljonus eiro. SIA “Smartlynx Airlines” pērn turpinājis izmantot valsts atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku mazināšanai, saņemot grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī izmaksātas atlīdzības dīkstāvē esošajiem darbiniekiem un atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem.

SIA “Smartlynx Airlines” patiesais labuam guvējs ir lietuvietis Gedimins Žiemelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!