Foto: LETA

Latvijā kādreiz un arī šodien daudz labprātāk pieņem un atbalsta jebkuru ārzemnieku, nevis savus biznesmeņus, intervijā atzina Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) vadītājs Pēteris Šmidre.

Šmidre, kurš kopā ar partneriem 2013.gadā nodibinājis finanšu grupu Spānijā un turpina to attīstīt, uzskata, ka strādāt Eiropā ir daudz vieglāk nekā Latvijā. "Man nepatīk kopējais stratēģiskais uzskats par to, ka Latvijai jābūt klusai, kulturālai un zaļai valstij un ar biznesu vajag nodarboties kādam citam, ka mēs esam maziņi un nesaprātīgi," sacīja Šmidre. "Viens ir tas, ka tā runā, otrs, ka arī politika mums šodien ir tāda, skatoties uz mūsu attīstības nozarēm."

"Tas, ko mēs paši varam taisīt, netiek vispār atbalstīts, līdz ar to šeit kaut ko darīt ir diezgan smagi," piebilda uzņēmējs.

Viņš atzina, ka arī tuvākajā nākotnē nevēlas saistīt biznesu ar Latviju, norādot, ka "šeit ir diezgan smaga administratīvā situācija un uzskati par vietējo biznesu ir diezgan negatīvi".

"Pie mums kādreiz un arī šodien daudz labprātāk pieņem jebkuru ārzemnieku, atbalsta viņu, nevis savus biznesmeņus," pauda Šmidre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!