Foto: Shutterstock

Piena pārstrādes uzņēmums "Smiltenes piens" salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad plāno apgrozījuma pieaugumu, pastāstīja uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Gita Mūrniece.

"Izvirzījām sev mērķi šogad palielināt apgrozījumu līdz 16,3 miljoniem eiro un pagaidām tajā iekļaujamies. Astoņu mēnešu laikā tas ir pieaudzis, un tas nav noticis uz cenu rēķina, jo tās nav pieaugušas, bet gan sasniegts, pateicoties darbinieku smagajam darbam, tādējādi saražojot krietni vairāk produkcijas," stāstīja Mūrniece un piebilda, ka plānoto apgrozījuma pieaugumu, visticamāk, izdosies sasniegt, taču kopvērtējumā peļņa būs zemāka, nekā uzņēmums sākotnēji plānoja.

Mūrniece pastāstīja, ka "Smiltenes piens" šogad plāno ieguldīt aptuveni 400 000 eiro ražošanas notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtu modernizācijā, kas dos pienesumu videi, bet uzņēmumam, projektu īstenojot, radīsies papildu patstāvīgās izmaksas.

"Man kā uzņēmējai šķiet, ka šādus projektus izdevīgāk ir realizēt visas valsts mērogā, valstij, pašvaldībām un uzņēmējiem kopīgi, piemēram, būvējot vienu jaudīgu attīrīšanas sistēmu, nevis katram pārstrādes uzņēmumam atsevišķi. Tā, lai projektā tiktu ieguldīta pašvaldības finanšu daļa, valsts daļa, uzņēmēja daļa un Eiropas Savienības fondu līdzekļi," rosināja "Smiltenes piena" padomes priekšsēdētāja, piebilstot, ka tas būtu ekonomiski pamatotāks risinājums.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja pastāstīja, ka galvenie mērķi, kurus uzņēmums plāno īstenot nākamajā gadā, ir saglabāt nemainīgi augstu produkcijas kvalitāti, pilnveidot uzņēmumā ražotā "Massdamer" siera recepti, lai tā garša un kvalitāte būtu autentiska Nīderlandē ražotajam, kā arī pamainīt garšas nianses "Smiltenes piena" smūtijiem, lai uzlabotu produkta kvalitāti un tā noietu. Pēc Mūrnieces teiktā, laikā no jūlija vidus līdz oktobra vidum piensaimniekiem ir sevišķi grūti saglabāt nemainīgu produkcijas kvalitāti siltāku laikapstākļu dēļ, taču ziemas mēneši ir pateicīgāki, lai to pilnveidotu.

Jau vēstīts, ka 2015. gadā "Smiltenes piens" strādāja ar 15,853 miljonu eiro apgrozījumu un 669 873 eiro peļņu.

"Smiltenes piens" dibināts 1993. gadā, un tā pamatkapitāls ir 472 962 eiro. Informācija datubāzē "Lursoft" liecina, ka uzņēmums pieder 20 akcionāriem, tostarp kompānijas lielākā līdzīpašniece ir Gita Mūrniece (62,89 %). Lielākā daļa no "Smiltenes piena" produkcijas ir sieri, bet uzņēmums ražo arī pienu, kefīru, sviestu, skābo krējumu, saldo krējumu, vājpiena un pilnpiena biezpienu, dažādus biezpiena desertus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!