Foto: Shutterstock
Nekustamā īpašuma tirgus Baltijā jau izjūt Krievijas Ukrainā sāktā kara sekas, uzskata konsultāciju kompānijas "Newsec" Izpētes un stratēģiskās analīzes daļas vadītājs Mindaugs Kulboks (Mindaugas Kulbokas). Investīciju darījumu apjoms samazināsies, nenoteiktības, neprognozējamo būvizmaksu dēļ projekti, kurus bija plānots sākt īstenot šogad, varētu palikt "uz papīra", bet gataviem, vēl nepārdotiem mājokļiem, iespējams, tiks noteikta salīdzinoši augsta cena.

Parasti, balstoties uz to, kāds bijis iepriekšējais gads, eksperti prognozē, ko turpmāk varētu sagaidīt. Šoreiz tas ir sarežģītāk, jo daudzas lietas tagad ir kājām gaisā, tas atsevišķiem starptautiskiem spēlētājiem licis uz Baltiju paraudzīties citādi – kā uz reģionu, kas ģeogrāfiski atrodas agresora tuvumā. Nereti viņam nācies atbildēt, piemēram, arī uz jautājumu, vai Baltijas valstis ir NATO.

Par Baltijas valstīm kā drošu investīciju mērķi, par to potenciālu arī nekustamā īpašuma kontekstā nepieciešams turpināt stāstīt un skaidrot, uzsver Kulboks.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!