Foto: LETA
Šogad pēc dalības starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā "Aerodium" uzbūvējuši trīs vēja tuneļus un patlaban tiek būvēti vēl trīs, informēja SIA "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Paralēli dalībai "World Expo 2010", uzņēmums uzstādījis trīs vertikālā vēja tuneļus - Krievijā, Dānijā un Lībijā. Projektu izmaksas bijušas sākot ar 170 000 eiro (119 000 latu) līdz 1,2 miljoniem eiro (0,84 miljoni latu).

"Katru dienu par vertikālā vēja tuneļa izbūvi interesējas vismaz pieci interesenti no visas pasaules, 20 no tiem ir nopietni interesenti un ar kādiem pieciem varbūt par kaut ko vienosimies," sacīja Beitāns.

Patlaban norisinās trīs vēja tuneļu būvniecība Amerikā, Kaukāza reģionā un Spānijā.

Konkrētus līguma partnerus Beitāns nevarēja nosaukt, pamatojoties ar konfidencialitāti. "Daudziem no partneriem nepieciešama konfidencialitāte, lai konkurenti neuzzina par viņu plāniem. Vēja tuneļi dod priekšrocības tirgū, piemēram, kāds tūrisma operators to uzskata par lielu ieguldījumu konkurences cīņā," sacīja "Aerodium" valdes priekšsēdētājs.

"Šie projekti ir lieli, izaicinoši un ambiciozi. Pārsvarā potenciālie partneri saistīti ar tūrisma industriju, bet ir arī privātpersonas, kas vēlas šo tuneli uzstādīt tikai savām un savas ģimenes vajadzībām," norādīja Beitāns.

Vairāki interesenti ir arī no Ķīnas. Uzņēmuma ražotais vertikālais vēja tunelis tiks uzstādīts arī netālu no Šaoliņas mūku tempļa, kas izmantos tur esošo tūristu plūsmu. "Līgumu slēdz kāds Ķīnas uzņēmējs, bet tas ir maza budžeta projekts, kas ir sarunu procesa pēdējā stadījā," teica Beitāns.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, SIA "Aerodium" īpašnieki ir Beitāns (98,5%) un Ingus Augstkalns (1,5%). Uzņēmuma apmaksātais un reģistrētais pamatkapitāls ir 126 000 latu.

2008.gadā "Aerodium" apgrozījums bija 175 842 lati, bet zaudējumi - 18 523 lati. Pērn apgrozījums veidoja 144 748 latus, bet zaudējumi - 27 047 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!