Foto: F64

Somija ar tai piederošā uzņēmuma "Fortum" un virknes citu uzņēmumu starpniecību ieguvusi netiešu līdzdalību pār vienu no AS "Latvijas gāze" akcionāriem - Vācijā reģistrēto "Uniper Ruhrgas International" ("Uniper"), liecina uzņēmuma biržai "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

"Latvijas gāze" 4.novembrī ir saņēmusi paziņojumu par netiešas līdzdalības iegūšanu. Atbilstoši šim paziņojumam Somijas valsts netiešā veidā ar tai piederoša uzņēmuma "Fortum" un virknes citu uzņēmumu starpniecību kopš 17.augusta kontrolē "Uniper".

"Uniper" līdzdalības apmērs "Latvijas gāzē" nav mainījies, un tai kopš 2016.gada pieder 18,26% "Latvijas gāzes" akciju.

Paziņojumā teikts, ka "Fortum" iegādājies "Uniper" akcijas šogad martā, pārsniedzot 50% slieksni, bet pēc tam "Uniper" akciju kapitālā līdzdalības procents turpināja palielināties, augustā sasniedzot jau 75,01%.

Līdz šim Latvijā darbojās jau divi "Fortum" grupas uzņēmumi - "Fortum Latvia" un "Fortum Jelgava", kuru tiešais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais "Fortum H&C 1 B.V.".

Kā ziņots, 2019.gadā "Latvijas gāzes" koncerns strādāja ar 314,349 miljonu eiro apgrozījumu un guva peļņu 20,19 miljonu eiro apmērā.

"Latvijas gāzes" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%) "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%) "Uniper" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!