Foto: Publicitātes foto
"Ekonomistu apvienības 2010" "Spīdolas balvu" ekonomikā šogad saņems Latvijas Universitātes ekonometrijas profesors Mihails Hazans par inovatīviem pētījumiem emigrācijas jomā, portālu "Delfi" informēja apvienības pārstāve Dace Mence.

Balvas ieguvējs ar Latvijā līdz šim neizmantotām metodēm aprēķinājis pēdējā desmitgadē emigrējušo iedzīvotāju skaitu, analizējis demogrāfiskās situācijas ietekmi uz tautas attīstību, iekšzemes kopproduktu, iedzīvotāju vecuma struktūru, produktivitāti, darbaspēka apjomu un citiem rādītājiem.

"Ekonomistu apvienības 2010" prezidents Ojārs Kehris saka: "Profesors Mihails Hazans, līdzīgi kā pati Spīdola, rosina domāt pārmaiņu virzienā. Viņa veiktie pētījumi kalpos kā katalizators diskusijām ne tikai akadēmiskajā vidē, bet arī sabiedrībā un, cerams, tie uzrunās valstsvīrus nepieciešamo lēmumu sagatavošanai un pieņemšanai".

Savukārt "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis norādījis, ka "Spīdolas balvas" piešķiršana akadēmiskās vides pārstāvim vēlreiz apstiprina sen zināmu faktu, ka bez akadēmiskiem pētījumiem un pamatojumiem biznesa vidē neiztikt. "Tās ir divas nozares, kas viena otru papildinot un savstarpēji korelējot, sekmē ekonomiskās vides pozitīvu izaugsmi," akcentē Gulbis.

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija notiks 10.novembrī Rīgas, Latviešu biedrības namā, kuras laikā tradicionāli tiek sniegta arī Gada lekcija ekonomikā. Tās autors tiks paziņots šonedēļ, saka Mence.

Jau ziņots, ka šogad "Ekonomistu Apvienības 2010" ikgadējai "Spīdolas balvai" ekonomikā bija izvirzīti četri kandidāti – Hazans, Organiskās sintēzes institūta vadītājs Ivars Kalviņš, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas vadītājs Vilnis Rantiņš un valsts AS "Latvijas Valsts meži" vadītājs Roberts Strīpnieks.

Iepriekšējo gadu balvas laureāti ir bijušais finanšu ministrs Einars Repše, "Tautas partijas" dibinātājs un uzņēmējs Andris Šķēle, bijušais "airBaltic" prezidents Bertolds Fliks, bijusī "Hansabankas" valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis, kā arī "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!