Foto: DELFI

Ēdienu un piedevu ražotāja SIA "Spilva'' saražojusi lielāko daļu no plānotajiem šīs sezonas produktiem, savukārt samazināto pieprasījumu Krievijas tirgū kompensējis eksporta pieaugums uz Eiropu, kā arī jauninājumi vietējam tirgum, informēja uzņēmuma vadītāja Lolita Bemhena.

"Patlaban tiek pabeigta "Saldo piparu lečo" ražošana. Saražots arī viss plānoto marinēto gurķu apjoms, kopumā pārstrādājot aptuveni 200 tonnas gurķu. Saražotie produktu apjomi atbilst plānotajam, vienīgi ir samazinājies skābeņu iepirkums, ko nosaka ražošanas apjomu samazināšanās Krievijas tirgum," sacīja Bemhena.

Pērn "Spilvas" produkcijas pārdošanas īpatsvars Krievijā veidoja 3,8% no visas pārdotās produkcijas. Tomēr, neraugoties uz Krievijas tirgus problēmām, "Spilvas" darbs un apgrozījums šogad veidojoties ar pieaugumu.

"Lai gan austrumu kaimiņu tirgū ir problēmas, uzņēmumam šogad būs apgrozījuma pieaugums, pateicoties eksporta kāpumam uz Eiropas Savienības valstīm. Tāpat liela nozīme ir jaunu produktu ieviešanai Latvijas tirgū, piemēram, majonēzei stāvpakās," atzina uzņēmuma vadītāja.

Kā ziņots, "Spilva" šajā sezonā iepirks 841 tonnu dažādu dārzeņu. Aizvadītajā sezonā ražotnē Babītes novadā pārstrādātas 841,3 tonnas dārzeņu, augļu un ogu, un šajā sezonā paredzētais apjoms ir līdzīgs.

Lielākās dārzeņu iepirkuma pozīcijas ir gurķi - 200 tonnas, skābenes - 120 tonnas, kabači - 44,2 tonnas, saldie pipari - 20 tonnas, svaigi tīrīti sīpoli - 13,4 tonnas, baklažāni - 12,6 tonnas, pelēkie zirņi - 10 tonnas.

Lielā daļā dārzeņu grupu iepirkums tiek veikts no Latvijas piegādātājiem, bet atsevišķās kategorijās - no citām Eiropas Savienības valstīm.

Kā ziņots, "Spilva" pērn strādājusi ar 1,39 miljonu eiro peļņu, kas ir 21% pieaugums salīdzinājumā ar 1,15 miljoniem iepriekšējā gadā, savukārt apgrozījums sasniedza 21,584 miljonus eiro, kas ir par 18% vairāk nekā 18,235 miljoni eiro 2013.gadā.

"Spilva" darbību sāka 1992.gadā Babītē. Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas - tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.

"Spilvas" lielākie eksporta tirgi ir Krievija, Igaunija, Lietuva, Somija un Zviedrija.

"Spilvas" kapitāldaļas pieder norvēģu koncernam "Orkla Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!