Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesā apstiprināts mierizlīgums SIA "Spilva" strīdā ar SIA "Maxima Latvija" saistībā ar preču zīmes nelikumīgas izmantošanas pārtraukšanu.

Kā informēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš, līdz ar to tiesvedība lietā ir izbeigta.

Pērn septembrī apgabaltiesa šajā lietā piemēroja pagaidu aizsardzības līdzekli, nosakot "Maxima" no tirdzniecības izņemt tomātu mērces ar vistas kājas attēlu.

Kā iepriekš informēja "Spilvas" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne, ar prasību pret "Maxima Latvija" par preču zīmes nelikumīgas izmantošanas pārtraukšanu "Spilva" aizstāv savu patentēto preču zīmi.

Runa ir par minētā mazumtirdzniecības tīkla "private label" tomātu mērču produkciju, kuras dizainā tiek saskatīts "Spilvas" preču zīmju nelikumīgs pielietojums, kas savukārt veicina patērētāju maldināšanu.

Savukārt "Maxima Latvija" Zīmola un komunikācijas departamenta direktore Viktorija Gulbe toreiz norādīja, ka "Maxima Latvijai" ar "Spilvu" radušās "domstarpības vienā jautājumā", taču to sīkāk komentēt pirms sēdes nebūtu korekti.

Kā skaidroja Gulbe, "Spilva" ir viena no "Maxima" lielākajām un labākajām sadarbības partnerēm jau ilgus gadus, tādēļ uzņēmums cer, ka radušos situāciju varēs atrisināt pēc iespējas ātrāk un pieņemami abām pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!