Foto: Publicitātes foto
Lielākais Latvijas organiskā spirta ražotājs "Kalsnava Distillery" pāriet uz diennakts darba režīmu, lai apmierinātu ārkārtīgi augsto pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļiem, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Liāna Dravniece.

Vēl nesen rūpnīca "Kalsnava Distillery", kas ražo graudu spirtu, apmēram 90% savas produkcijas eksportēja.

Pēdējās dienās situācija būtiski mainījusies. "Ar mums sazinās daudzi vietējie uzņēmēji, kas ražo dezinfekcijas līdzekļus un farmaceitiskos preparātus koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai," stāsta Dravniece.

Tāpēc uzņēmums ātri pārorientēja savu darbu, un šobrīd produkcijas lielāko daļu sūta dezinfekcijas līdzekļu ražotājiem tepat Latvijā. Ja vēl decembrī un janvārī uzņēmuma ražošanas jauda bija 60–70%, tagad tā ir gandrīz 100%.

"Mums pasūtījumu jau ir daudz vairāk, nekā rūpnīca var saražot tuvākajās dienās un nedēļās. Tajā pašā laikā mēs saprotam savu atbildību un šajā grūtajā laikā darām visu iespējamo. Mēs pateicamies par sapratni ārvalstu partneriem, kuri ir spiesti pārcelt plānotās piegādes, jo mūsu resursi šobrīd ir nepieciešami Latvijai, lai palīdzētu cilvēkiem saglabāt veselību un pat glābt dzīvību. Mēs uzturam kontaktus arī ar Veselības ministriju un Ekonomikas ministriju," norādīja Draviece.

Tajā pašā laikā uzņēmums vēršas pie vietējiem dezinfekcijas līdzekļu ražotājiem ar lūgumu būt pacietīgam, gaidot pasūtījuma izpildi: "Darbinieki un vadība izmanto visas iespējas, lai palielinātu ražošanas apjomu, un strādā uz spēku izsīkuma robežas. Tajā pašā laikā mēs neplānojam paaugstināt mūsu produktu cenas, kas tagad ir zemākas nekā daudzās citās Eiropas valstīs. Tādējādi galaprodukta, kura ražošanai nepieciešams alkohols, izmaksām, pat ņemot vērā piegādes izmaksas, faktiski nevajadzētu pieaugt," uzskata "Kalsnava Distillery" vadītāja.

Rūpnīca "Kalsnava Distillery" dibināta 1937. gadā. Uzņēmums ražo graudu spirtu un organisko graudu spirtu. 2007.–2014. gadā vairākos posmos ražotne tika renovēta, un šobrīd visa tehnoloģiskā bāze, aprīkojums un saražotā produkcija atbilst Eiropas standartiem. 2019. gadā "Kalsnava Distillery" saražoja 5800 tonnas spirta, tai skaitā 400 tonnas augstākās kvalitātes bioloģiskā spirta. Lielākā tā daļa ir nosūtīta uz ES valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!