Foto: Publicitātes foto

Norvēģijas kompānija "Orkla ASA" nolēmusi konditorejas un uzkodu ražotājam SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pievienot tā māsas uzņēmumu, konditorejas un miltu izstrādājumu ražotāju "Staburadzes konditoreja", informē uzņēmuma pārstāvji.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša pastāstīja, ka abus uzņēmumus nolemts apvienot, lai vienkāršotu uzņēmumu struktūru, kas palīdzēs optimālāk un efektīvāk izmantot resursus.

"Tā kā "Staburadzes konditoreja" jau šobrīd ietilpst "Orkla" grupā, abu uzņēmumu apvienošana vienā uzņēmumā ir loģisks biznesa attīstības solis, kas turpina jau līdz šim iesāktos reorganizācijas procesus," teica Mikša.

Viņa piebilda, ka iepriekš minētās pārmaiņas optimizēs dokumentu aprites procesu visās struktūrvienībās, kā arī atvieglos darbinieku ikdienas pienākumus un administratīvos procesus, kas ir svarīgi liela un stabila uzņēmuma stiprināšanai. Uzņēmumu darbiniekus, klientus un sadarbības partnerus uzņēmumu apvienošana praktiski neietekmēs. No juridiskā viedokļa "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārņem visas tiesības un saistības no "Staburadzes konditorejas".

Pēc Mikšas sacītā, uzņēmumu apvienošanas procesu ir paredzēts pilnībā noslēgt šā gada rudenī.

"Lursoft" "Klientu portfelī" teikts, ka "Orkla ASA" nolēmusi uzņēmumus apvienot, lai turpmāk viena komanda vienā uzņēmumā organizētu, vadītu un veiktu to saimniecisko darbību, tādējādi samazinot un padarot efektīvāku administratīvo resursu patēriņu. Uzņēmumu reorganizācijas līguma projekts pievienots "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" reģistrācijas lietai 3. aprīlī.

Reorganizācijas procesā "Staburadzes konditoreja" tiks pievienota "Orkla Confectionery & Snacks Latvija", nododot tai visu mantu, tiesības un saistības, kā rezultātā "Staburadzes konditoreja" beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Reorganizācijas ietvaros "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pamatkapitāls palielināsies ar "Staburadzes konditoreja" mantisko ieguldījumu 2 615 807 eiro apmērā, kas sakrīt ar uzņēmuma pamatkapitāla lielumu. Tādējādi pēc reorganizācijas "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pamatkapitāls būs 42 856 075 eiro. "Orkla ASA" pēc reorganizācijas saglabās "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" vienīgā dalībnieka statusu.

Abu uzņēmumu valdēs ir vienas un tās pašas personas, kuras turpinās savu darbu arī pēc reorganizācijas.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" dibināta 2009. gadā un līdz 2015. gada beigām bija pazīstama ar nosaukumu "NP Foods". Uzņēmums nodarbojas ar cukura, šokolādes un citu konditorejas izstrādājumu ražošanu un vairumtirdzniecību, kā arī kartupeļu pārstrādi. Uzņēmuma pamatkapitāls šobrīd ir 40 240 268 eiro.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" koncerns, kurā ietilpst arī tā meitas uzņēmumi SIA "Orkla Logistics Latvija", SIA "Saldumu Tirdzniecība", SIA "Latfood Agro", 2016. gadā strādāja ar konsolidēto apgrozījumu 77,774 miljonu eiro apmērā, bet koncerna peļņa pēc nodokļiem sasniedza 769 tūkstošus.

Savukārt SIA "Staburadze konditoreja" dibināta 1999. gadā. 2016. gadā SIA "Staburadze konditoreja" apgrozījums bija 15,007 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 860 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!