Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeigusi restorāna "Stake House" pārvaldnieka SIA "El Gaucho Argentina Steak House" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, liecina Maksātnespējas reģistrā publiskotā informācija.

Tiesiskās aizsardzības procesa lietu kompānijai izbeidza, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likumā noteiktais kreditoru vairākums.

"El Gaucho Argentina Steak House" tiesiskās aizsardzības procesa lieta tika ierosināta 2020.gada 26.augustā, bet tā izbeigta - 28.oktobrī.

Pēc "Firmas.lv" informācijas, "El Gaucho Argentina Steak House" šogad 26.oktobrī bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 46 290 eiro apmērā.

LETA jau ziņoja, ka pērn jūnijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sāka kriminālprocesu par aplokšņu algu izmaksu kādā ēdināšanas uzņēmumā. Nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, valsts budžetam tika nodarīti zaudējumi vairāk nekā 37 000 eiro apmērā.

2019.gada jūnijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veica sešas kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā ēdināšanas uzņēmuma telpās, personu dzīves vietās un grāmatvedības ārpakalpojumu uzņēmumā. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi 10 750 eiro apmērā, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi kases sistēmas, darba laika uzskaites tabeles, datori, kā arī datu nesēji.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šis ēdināšanas uzņēmums ir "El Gaucho Argentinian Steakhouse".

"El Gaucho Argentina Steak House" pagājušajā gadā strādāja ar 467 352 eiro apgrozījumu, kas ir par 11,5% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 14 194 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija reģistrēta 2016.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Izraēlas pilsonis Šaloms Avitans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!