Foto: LETA
Starptautiskā televīziju grupa "Modern Times Group MTG AB" paziņojusi, ka ir parakstīts līgums par 100% Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) iegādi. Darījuma summa netiek atklāta.

MTG iegādājusies trīs LNT piederošos televīzijas kanālus – LNT un TV5, kā arī Latvijas Mūzikas kanālu, portālam "Delfi" apstiprināja MTG grupas vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

Ozoliņš gan norādīja, ka darījuma noslēgšanai nepieciešams Konkurences padomes akcepts, kas tiks lūgts tuvākajā laikā. Darījuma summa ir konfidenciāla informācija.

Konkurences padomes (KP) vadītāja Ieva Jaunzeme portālam "Delfi" sacīja, ka iesniegumu sāks vērtēt, tiklīdz tas tiks saņems. Dokuments tikšot iesniegts līdz šīs nedēļas beigām, zināja teikt Jaunzeme.

KP pārstāve Inita Kabanova portālam "Delfi" sacīja, ka saskaņā ar normatīviem padomei ziņojums par iecerēto darījumu ir jāizvērtē četru mēnešu laikā no saņemšanas dienas.

Kabanova norādīja, ka ir trīs iespējami ceļi – atļaut darījumu, aizliegt to vai arī atļaut ar saistošajiem noteikumiem, lai novērstu iespējamo kaitējumu, ko šāds darījums varētu nodarīt konkurencei.

MTG, kurai cita starpā pieder pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+ un TV6, paziņojumā norādīts, ka 2011.gada deviņos mēnešos LNT ieņēmumi bija zem septiņiem miljoniem eiro (aptuveni 3,5 miljoni latu) un kompānija strādāja ar zaudējumiem. LNT sāka darbību 1996.gadā.

MTG grupas prezidents Hanss Holgers Albrehts, komentējot darījumu, norādīja, ka MTG ir augoša kompānija, "un mēs pastāvīgi meklējam iespējas pastiprināt mūsu esošās tirgus pozīcijas un nodibināt jaunas." "LNT ir viena no šādām iespējām un būs lielisks papildinājums mūsu darbībām Latvijā un reģionā," paziņoja MTG galva.

Albrehts uzsvēra, ka LNT kanālu portfelis papildina MTG piedāvājumu, kas attīstīts pēdējo 14 gadu laikā, "un šis darījums ļaus mums piedāvāt skatītājiem vēl plašāku un kvalitatīvāku programmu klāstu latviešu un krievu valodās". "Vienai no divām mūsu apraides iekārtām esot Rīgā, mēs esam apņēmības turpināt investēt Latvijā un Baltijas reģionā laikā, kad reklāmas tirgus stabilizējas un atsākas tā izaugsme," klāsta MTG prezidents.

2010.gadā "Latvijas Nacionālā televīzija" strādāja ar 809 129 latu zaudējumiem, kas, salīdzinot ar 2009.gadu, samazinājušies par 28%. LNT zaudējumi 2009.gadā bija 1,12 miljoni latu.

Telekompānijas apgrozījums 2010.gadā samazinājies par 165 624 latiem un kopumā bija 7,98 miljoni latu. 2008.gadā LNT strādāja ar peļņu 154 939 latu apmērā, un tā apgrozījums bija 11 miljoni latu.

Telekompānijas LNT īpašniece līdz šim bija AS "Neatkarīgie nacionālie mediji", kuras padomes priekšsēdētājs ir telekompānijas LNT dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis.

"Modern Times Group" jeb MTG ir starptautisks izklaides raidorganizācijas koncerns, kura galvenā darbības joma ir televīzija. MTG ir lielākais bezmaksas un maksas televīzijas raidītājs Skandināvijā (TV3, "Viasat", TV1000, DTV, Bet24), Baltijā (TV3, 3+, TV6, Tango, "Viasat") un Krievijas lielākā neatkarīgā televīzijas tīkla akcionārs.

MTG raida bezmaksas televīzijas kanālus desmit Eiropas valstīs un maksas kanālus 21 Eiropas valstī. Savukārt "Viasat" satelīttelevīzijas piedāvājumā ietilpst digitālās daudzkanālu televīzijas paketes, kurās iekļauti 50 pašu veidotie un pirktie izklaides kanāli. MTG vada arī lielāko komerciālo radio tīklu Ziemeļeiropā - "Star FM", "Rix FM", "Power hit radio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!