Foto: Publicitātes foto

Biznesa pakalpojumu asociāciju ("ABSL Latvia") turpmāk vadīs "SEB Global Services" biznesa centra vadītāja vietniece Aļesja Kirčenko (attēlā). Līdzšinējais nevalstiskās organizācijas vadītājs Fredis Bikovs paziņojis par atkāpšanos no valdes un valdes priekšsēdētaja amata saistībā ar pieņemto lēmumu par labu jauniem karjeras izaicinājumiem citā nozarē.

Kirčenko teic, ka jau pirms asociācijas dibināšanas ir aktīvi iesaistījusies nozares atpazīstamības veicināšanā un iestājusies par nozares interesēm, izceļot problēmu jautājumus, piemēram, par nepieciešamiem uzlabojumiem kvalificētu speciālistu pieejamībā un imigrācijas procesā. "Ieņemot jauno amatu asociācijā, turpināšu iesākto un lieku lielas cerības uz "ABSL Latvia" nākotnes plāniem saistībā ar nozares attīstību Latvijā. Šobrīd vidējā alga nozarē ir pārsniegusi 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas, kas apliecina nozares pieaugošo pienesumu Latvijas ekonomikā. Tādēļ atbildīgajām valsts un pašvaldību institūcijām jārīkojas izlēmīgāk, lai veicinātu nozares attīstību, piesaistītu jaunas investīcijas un sekmētu jaunu, labi apmaksātu darba vietu veidošanos, kas rada augstu pievienoto vērtību," skaidro Kirčenko.

Atbilstoši asociācijas statūtiem, valdes priekšsēdētāja pozīcija ir brīvprātīgs darbs ar mērķi uzlabot biznesa vidi starptautisko biznesa pakalpojumu nozares uzņēmumiem Latvijā. Kirčenko turpinās ieņemt vadītāja vietnieces amatu "SEB Global Services", kas ir viens no lielākajiem un straujāk augošajiem biznesa centriem Rīgā, nodarbinot 850 profesionāļus.

""ABSL Latvia" bija aizraujošs periods manas profesionālās karjeras laikā, tomēr esmu pieņēmis lēmumu par labu jauniem izaicinājumus. Lai arī "ABSL Latvia" uzskatāma par ļoti jaunu asociāciju, tomēr tā ātri kļuvusi par pietiekami spēcīgu nozares aizstāvi Latvijā. Joprojām atceros pašus "ABSL Latvia" pirmsākumus – diskusijas ar nozares līderiem, partneriem, valsts institūcijām, tikšanās Rīgā un Varšavā, lai nonāktu pie lēmuma dibināt nozares vienojošu kustību. Šodien atskatoties uz šiem diviem gadiem, personīgi nevaru iztēloties labākus rezultātus," teic bijušais "ABSL Latvia" valdes priekšsēdētājs Fredis Bikovs.

"ABSL Latvia" ir starptautisko biznesa pakalpojumu nozares asociācija Latvijā, apvienojot ārvalstu kapitāla un globāla mēroga uzņēmumus, kas atvēruši savas struktūrvienības Latvijā – dalīto pakalpojumu centrus, biznesa procesu vai IT ārpakalpojumu sniedzējus. Tie ir uzņēmumi, kas pamatā nodrošina biznesa atbalsta pakalpojumus grupas uzņēmumiem vai juridiski nesaistītiem uzņēmumiem ārvalstīs, izmantojot Latvijas darbaspēka resursus. Asociācija tika dibināta 2019. gada sakumā, un tās dibināšanas partneri ir tādas organizācijas kā "Circle K Business Centre", "Evry" (šobrīd daļa no "TietoEvry"), "DNB Bank ASA" Latvijas filiāle, "Cabot Latvia", "Erda", "SEB Global Services", "Cognizant (GB) Limited" filiāle Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!