Foto: DELFI

Šonedēļ ir identificēts finanšu datu zagšanas mēģinājums ar mēstuļu starpniecību, kurās vēstules saņēmējs tiek aicināts pievienoties it kā "Statoil privilēģiju klubam" un saņemt dažādus labumus.

Kā informēja "Statoil Fuel&Retail Latvia" ("Statoil"), tās ir mēstules, ko izsūta nezināmas personas vai vīrusu programmas dažādiem adresātiem, un tām nav saistības ar uzņēmuma darbinieku sūtītu informāciju.

"Diemžēl līdzīgas mēstules tiek izsūtītas it kā arī citu lielu uzņēmumu vārdā," skaidro kompānijā.

"Statoil" aicina gan savus klientus, gan pārējos e-pastu lietotājus būt modriem, neuzticēties aizdomīgiem vēstuļu sūtījumiem un nedalīties ar savu finanšu datu informāciju nepārbaudītās interneta vietnēs. Tāpat interneta lietotāji tiek aicināti sūtījumus no aizdomīgām e-pasta adresēm nevērt vaļā un nekavējoties izdzēst.

"Statoil" atgādina, ka uzņēmums nekad nepieprasa klientu datus šādā veidā.

Uzņēmums lūdz sazināties pa klientu servisa tālruni 80009005 ikvienu klientu, ja radušās šaubas par uzņēmuma vārdā sūtītās e-pasta vēstules patiesumu.

Kā ziņots, 2012.gadā degvielas tirgotāja "Statoil Fuel&Retail Latvia" apgrozījums pieaudzis par aptuveni 12% līdz 443,99 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Peļņa savukārt bijusi 3,4 miljoni eiro.

"Statoil Fuel&Retail Latvia" ir daļa no "Statoil Fuel&Retail" uzņēmumu grupas, kura savukārt ir viens no lielākajiem Skandināvijas un Baltijas valstu autotransporta degvielas tirgotājiem ar vairāk nekā 100 gadu darba pieredzi šajā nozarē.

"Statoil Fuel&Retail" piedāvā arī stacionāro enerģiju, degvielu jūras transportam, aviācijas degvielu, smērvielas un ķimikālijas. "Statoil Fuel&Retail" ir aptuveni 400 autocisternu un vairāk nekā 60 degvielas uzglabāšanas termināli astoņās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!