Foto: Stena Line/Publicitātes foto

Kuģniecības uzņēmuma "Stena Line" Baltijas jūras floti papildinās jauns prāmis. Vispirms 186 metrus garais Visentini RoPax prāmis "Stena Livia" aprīļa vidū piebiedrosies prāmim "Stena Flavia" un kursēs maršrutā Nīnashamna-Ventspils.

Vēlāk šī gada laikā abi prāmji tiks novirzīti maršrutā Trāveminde-Liepāja, palielinot kapacitāti šajā maršrutā par 40%, un tiks būtiski saīsināts arī pārbrauciena laiks.

"Stena Line" 2021. gadā paplašina savu darbību Baltijas jūrā, abus prāmju maršrutus no Latvijas uz Zviedriju un Vāciju papildinot ar jauniem RoPax prāmjiem. "Stena Line" prāmji maršrutos Nīnashamna-Ventspils un Trāveminde-Liepāja sāka kursēt 2012. gadā. Šobrīd tie veido nozīmīgu Eiropas loģistikas tīkla daļu, savienojot Baltijas valstis, Krieviju un NVS valstis ar Vāciju un Zviedriju, kā arī ar pārējo Eiropu, norāda uzņēmumā.

"Redzam, ka klientu pieprasījums Baltijas jūras reģionā pieaug. Pašlaik nostiprinām savu pozīciju un piedāvājumu klientiem, 2021. gadā to papildinot ar prāmjiem, kas nodrošina lielāku ietilpību un patīkamu laika pavadīšanu uz klāja abos maršrutos uz Latviju un atpakaļ," stāsta tirdzniecības direktors Baltijas jūras ziemeļu reģionā Johans Edelmans (Johan Edelman).

"Stena Livia" tika uzbūvēts 2008. gadā Itālijas kuģu būvētavā "Cantieri Navale Visentini". Prāmis var uzņemt 750 pasažierus, 200 automobiļus un 115 autopiekabes. Prāmis iepriekš bija pazīstams kā "Étretat" un "Norman Voyager".

Aprīļa vidū "Stena Livia" pievienosies prāmim "Stena Flavia" maršrutā Nīnashamna-Ventspils, aizstājot prāmi "Scottish Viking", kas atgriezīsies pie sava īpašnieka. Vēlāk šajā gadā maršrutā Nīnashamna-Ventspils sāks kursēt divi lieli RoPax prāmji – "Stena Scandica" un "Stena Baltica", tādējādi palielinot kravu ietilpību par 30%.

"Stena Line" jau iepriekš paziņoja, ka 2021. gadā nomainīs līdzšinējos prāmjus "Stena Gothica" un "Urd" maršrutā Trāveminde-Liepāja. Tagad ir zināms, ka šogad maršrutā Trāveminde-Liepāja kursēs prāmji "Stena Livia" un "Stena Flavia". Jaunie prāmji palielinās maršruta kravu ietilpību par 40% un saīsinās kursēšanas laiku no 27 uz 20 stundām. Tādējādi tiks nodrošināts pārvadājumu pakalpojums ar fiksētu grafiku – 12 reisiem nedēļā, pa sešiem reisiem katrā virzienā. Jaunie prāmji piedāvās arī uzlabotas ērtības un lielāku kajīšu skaitu, lai maršruts kļūtu par izvēli gan pārvadājumu, gan ceļojumu mērķiem Baltijas valstīs un Vācijā.

"Stena Line" vēl nav izziņojis precīzu laiku, kad Baltijas jūras maršrutos tiks veiktas izmaiņas, kā arī nav atklājis turpmākos plānus attiecībā uz abiem prāmjiem "Stena Gothica" un "Urd".

Nosaukums "Livia" ir atsauce uz "Stena Line" skandināvu vēsturisko mantojumu un prāmju itāļu izcelsmi. Sennorvēģu valodā "Liv" nozīmē patvērumu un aizsardzību, savukārt "Livia" – labvēlīgu skaudību (no latīņu "lividus").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!