Foto: LETA
Kosmētikas ražotāja SIA "Stenders" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017. gada 1. aprīļa līdz 2018. gada 31. martam, strādāja ar 4,942 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% mazāk nekā finanšu gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 9570 eiro, pretēji 3,582 miljonu eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītais finanšu gads iezīmēja ievērojamas pārmaiņas kompānijas darbībā, tā otrajā pusē mainoties kompānijas īpašniekiem un uzņēmuma valdei. Pēc būtiska apmēra pieauguma aizvadītā finanšu gada otrajā pusē kompānija pievērsās darbības optimizācijai, koncentrējoties uz peļņu nesošajiem darbības segmentiem.

Kompānijas mājas tirgū - Latvijā - aizvadītajā finanšu gadā notika "Stenders" veikalu rekonstrukcija, kā arī tika nomainītas tirdzniecības vietas divos tirdzniecības centros un noslēgts viens jauns līgums par veikala atvēršanu. Kompānija atvēra arī vienu jaunu franšīzes partneru veikalu ārpus Rīgas, kā arī viens kompānijas franšīzes partneris aizvēra veikalu ārpus Rīgas un atvēra vienu jaunu franšīzes veikalu Rīgā. Gada otrajā pusē notika mazumtirdzniecības darbinieku apmācības un atalgojuma aprēķina izstrāde atbilstoši tirgus līmenim, kā arī tika pievērsta liela uzmanība "Stenders" apkalpošanas kultūrai.

Aizvadītajā gadā kompānija slēdza ražošanas projektus trešo pušu privātās preču zīmes zīmolu ražošanai. Uzņēmuma izplatīšanas kanāls turpināja strādāt Latvijā, Lietuvā, Japānā, Austrijā, Somijā, Saūda Arābijā, Āfrikā, kā arī kompānija ieguva jaunu sadarbības partneri Irākā.

"Stenders" vadība norāda, ka, izvērtējot līdzšinējos sadarbības rezultātus ar vairākiem kompānijas partneriem Eiropā, uzņēmums nolēmis restrukturizēt franšīzes tīklus, un tādēļ uzņēmums aizvēra veikalus Francijā, Šveicē un Austrijā. Vienlaikus uzņēmums turpināja veiksmīgu sadarbību ar franšīzes partneri Portugālē, un atvēra otru franšīzes veikalu šajā valstī. Pārdošanas apmērs uz kompānijas vienu no lielākajiem tirgiem - Ķīnu - aizvadītā finanšu gada otrajā pusē sāka būtiski palielināties.

Nākotnē kompānijas galvenie mērķi ir saistīti ar jauno produktu pienācīgu apgūšanu visos uzņēmuma pārstāvētajos tirgos, sekmīgu mazumtirdzniecības koncepta attīstībā Latvijā un pārstāvētajos franšīzes un distribūcijas tirgos. Kompānija lielāku vērību plāno pievērst tirdzniecībai internetā. Nākotnē attīstības pasākumus vairāk plānots vērst uz esošo ražošanas jaudu palielināšanu un tālāku automatizāciju.

Jau ziņots, ka "Stenders" zaudējumi finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.aprīļa līdz 2017.gada 30.martam, bija 3,582 miljoni eiro, kas ir teju sešas reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet apgrozījums bija 5,55 miljoni eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 31%.

Par "Stenders" vienīgo īpašnieku kļuvis Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums "CICC Ehealthcare Investment Fund". No 2.oktobra "Stenders" valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Ķīnas pilsone Vu Sja (Wu Xia), bet par valdes locekļiem - Ķīnas pilsoņi Jans Gans (Yang Gang) un Džao Jans (Zhao Yang). Kompānija dibināta 2001.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!