Foto: DELFI

Somijas mazumtirdzniecības grupas "Stockmann" zaudējumi pērn sasniedza simt miljonus eiro, taču tās apgrozījums Baltijas valstīs pieaudzis.

"Stockmann" apgrozījums pērn bija 1,84 miljardi eiro, kas bija par 9,5% mazāk nekā 2013.gadā. Zaudējumi sasniedza 63,4 miljonus eiro, kam pieskaitāmas vēl vienreizējās izmaksas 39,3 miljonu eiro apmērā, uzņēmums informēja Helsinku biržu.

Vienlaikus Somijas uzņēmumu grupas ieņēmumi Baltijas valstīs, Polijā un Centrāleiropā palielinājās no 159,9 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 161 miljonam eiro pērn. Šajos tirgos grupas zaudējumi veidoja 900 tūkstošus eiro. "Stockmann" universālveikalu apgrozījums Baltijas valstīs pērn pieauga par 2,2% un bija 98,6 miljoni eiro.

Grupa joprojām meklē pircēju mazumtirgotājam ar pasta starpniecību "Hobby Hall" un 1.aprīlī līdzšinējā apģērbu tirgotāja "Seppala" vadība no grupas atpirks 82 veikalus Somijā un 20 veikalus Igaunijā. Savukārt "Stockmann" grupa slēgs 41 veikalu. Grupas jaunā stratēģija paredz, ka "Stockmann" koncentrēsies uz pamata uzņēmējdarbības veidiem: mazumtirdzniecību, nekustamajiem īpašumiem un apģērbu mazumtirgotāju "Lindex", pakāpeniski atsakoties no pārējiem biznesa veidiem.

Baltijas un Centrāleiropas reģionu "Stockmann" uzņēmējdarbības struktūrā veido Igaunija, Latvija, Lietuva, Čehija, Polija un Slovākija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!