Foto: DELFI Aculiecinieks
Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Stockmann" pērn strādājis ar apgrozījumu 61 miljona eiro apmērā, kas ir kritums par 4%, salīdzinot ar 64 miljonu eiro apgrozījumu 2012.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums spējis sasniegt peļņu 632 506 eiro apmērā, kas gan ir kritums par 49%, salīdzinot ar 2012.gadu, kad peļņa bija 1,3 miljoni eiro.

"Stockmann" mārketinga vadītājs Juris Prančs "Nozare.lv" pagaidām komentārus par peļņas samazināšanos sniegt nevarēja.

Uzņēmuma vadības ziņojumā minēts, ka sabiedrībai līdz 2013.gada 30.decembrim piederēja desmit apģērbu veikali "Seppala", kuri 1.oktobrī tika pārdoti citai grupas sabiedrībai, un tika uzsākta patstāvīga saimnieciskā darbība, nodibinot jaunu uzņēmumu SIA "Seppala Latvia".

Turpmāko gadu laikā plānots palielināt tirdzniecības apjomus un peļņu, ar pastāvīgo klientu programmas palīdzību palielinot pastāvīgo klientu skaitu, veikt aktīvu mārketingu un nodrošināt augstvērtīgus pakalpojumus klientiem.

Jau ziņots, ka Somijas mazumtirdzniecības uzņēmums "Stockmann" nākamo divu gadu laikā gatavojas restrukturizēt savu loģistikas sistēmu un likvidēt līdz pat 250 darba vietām Somijā un Latvijā, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Ziņots, ka Latvijā "Stockmann" plāno likvidēt aptuveni 50 darba vietu.

"Stockmann" pārvalda deviņus universālveikalus Somijā un Baltijas valstīs, kā arī septiņus veikalus Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!