Foto: LETA

Šī gada vasaras beigās "Stockmann" universālveikalā parādīsies divi jauni nomnieki, informē starptautisko nekustamā īpašuma konsultantu kompānija "Colliers International Latvia" ("Colliers").

Šī gada sākumā "Stockmann" grupa pieņēma lēmumu mainīt stratēģiju un pastiprināt savu pozīciju tirgū, piedāvājot daļu no telpām nomai. Lai šo mērķi realizētu, "Stockmann" nekustamā īpašuma departaments ir sācis sadarbību ar "Colliers".

Septembra sākumā viens no lielākajiem elektronikas veikalu tīkliem "Euronics" piedāvās plašu elektronikas preču sortimentu universālveikala ceturtajā stāvā. Savukārt universālveikala "Stockmann" pirmajā stāvā starptautiskais kafejnīcu tīkls "Costa Coffee" durvis klientiem vērs jau augusta otrajā pusē.

Patlaban turpinās aktīvs darbs pie jaunās koncepcijas īstenošanas un jaunu nomnieku piesaistes, norāda "Colliers".

"Stockmann Oyj Abp" ir Somijas mazumtirdzniecības uzņēmums, kuram pieder arī savi tirdzniecības centri Baltijā, Skandināvijā un Sanktpēterburgā. Tas dibināts 1862.gadā, uzņēmuma galvenais birojs atrodas Helsinkos. "Stockmann" akcijas tiek kotētas biržā "NASDAQ OMX Helsinki".

SIA "Stockmann" pērn cietis zaudējumus 176 932 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija. 2013.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 632 506 eiro apmērā. Tikmēr "Stockmann" apgrozījums pērn bijis 59,11 miljoni eiro, kas ir par 3% mazāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 61,04 miljoni eiro.

"Stockmann" pārstāvji iepriekš norādīja, ka kritums pagājušā gada darbības rezultātos ir skaidrojams ar to, ka līdz 2013.gada oktobrim uzņēmuma "Stockmann" sastāvā bija arī apģērbu tirdzniecības tīkla "Seppälä" veikali.

"Stockmann" direktore Rīgā Dace Goldmane piebilda, ka Rīgas "Stockmann" pagājušajā gadā kopumā sasniedzis labākos rezultātus Somijas mazumtirdzniecības uzņēmuma "Stockmann" veikalu ķēdē.

"Stockmann" ķēdē ir 16 universālveikali Somijā, Krievijā, kā arī Latvijā un Igaunijā. Tallinas un Rīgas veikali vairākus gadus pēc kārtas uzrādījuši stabilus rezultātus.

"Stockmann" grupas kopējais apgrozījums pērn samazinājās līdz 1,88 miljardiem eiro, savukārt Baltijas valstīs - Tallinā un Rīgā - "Stockmann" apgrozījums pērn palielinājies par 2%, sasniedzot 98,6 miljonus eiro.

"Colliers International" ir starptautiska komerciālā nekustamā īpašuma konsultāciju kompānija. Uzņēmums Baltijā darbojas kopš 2004.gada, klientiem nodrošinot pilnu pakalpojumu klāstu - no visaptverošas nekustamā īpašuma koncepcijas izstrādes, investīciju konsultācijām un korporatīvajiem pakalpojumiem līdz projektu pārraudzībai, novērtēšanai, apsaimniekošanai un brokeru pakalpojumiem. 2014.gadā jau desmito reizi pēc kārtas ietekmīgais finanšu žurnāls "Euromoney" atzinis "Colliers" par labāko nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!