Foto: DELFI

Pagājušo gadu Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca pabeidza ar 2,756 miljonu eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" publicētais slimnīcas gada pārskats par 2018. gadu.

Pērn Stradiņa slimnīcas apgrozījums pieauga par 17% un bija 104,983 miljoni eiro.

Kā teikts slimnīcas vadības ziņojumā, zaudējumi saistīti ar nepietiekamu finansējumu par saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta (NVD) līgumu veikto darbu jeb valsts pakalpojumu sniegšanu. Darbs izpildīts pilnā apmērā, teikts ziņojumā.

Ziņojumā teikts, ka pērn Stradiņa slimnīca līguma ar NVD stacionāro pakalpojumu segmentā izpilde bija 100,9%, bet ambulatoro pakalpojumu segmentā - 99,1% apmērā.

Tāpat slimnīcas vadība norāda, ka finanšu rezultātu ietekmēja arī nolietojums saistībā ar slimnīcas A korpusa pirmās kārtas izbūvi un aprīkošanu, kā arī uzkrājumi šaubīgajiem debitoriem.

Tikmēr apgrozījuma pieaugumu slimnīcas vadība saista ar būtisku ārstniecisko pakalpojumu pieaugumu to pieejamības nodrošināšanai, kā arī atalgojuma palielinājumu ārstniecības personām.

Pērn slimnīca iegādājās 1,728 miljonus eiro vērtas diagnostiskās iekārtas, 107 085 eiro vērtas laboratorijas iekārtas, kā arī 4,328 miljonus eiro vērtas operāciju un manipulāciju zāles medicīniskās iekārtas.

Pagājušajā gadā slimnīca sniedza medicīniskos pakalpojumus 99,640 miljonu eiro apmērā, no kuriem 91,2% veido valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi, 4% - pacientu līdzmaksājumi, bet 4,5% maksas medicīnas pakalpojumi.

2017.gadā Stradiņa slimnīcas apgrozījums bija 89 638 430 eiro, bet peļņa - 6423 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!