Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Plastmasas iepakojumu ražotājs SIA "Gammaplasts" aizvadīto gadu vērtē kā veiksmīgu, jo audzis gan tā apgrozījums, gan arī peļņa. 2022. gadā ražotāja apgrozījums palielinājies par 14,65%, sasniedzot 6,93 miljonus eiro, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas augusi līdz 399,18 tūkstošiem eiro (teju 3 reizes lielāka nekā 2021. gadā), informē "Lursoft Klientu portfelis".

Savā vadības ziņojumā SIA "Gammaplasts" norādījis, ka apgrozījuma pieaugumu pagājušajā gadā lielā mērā ietekmējis cenu kāpums produkcijai, ko, savukārt, ietekmēja elektroenerģijas cenas milzīgs kāpums, kā arī materiālu, loģistikas un dažādu pakalpojumu cenu kāpums. "Iepriekšējā gadā viens no lielākajiem izaicinājumiem mūsu uzņēmumam bija elektroenerģijas cenas kāpums, kā rezultātā SIA "Gammaplasts" bija spiests mainīt darba režīmu, maksimāli noslogojot brīvdienas, kā arī pat uz kādu laiku apstādināt ražotni," skaidro SIA "Gammaplasts".

Gada sākumā SIA "Gammaplasts" saņēma jaunu ražošanas līniju. Jaunā iekārta palīdzējusi uzņēmumam palielināt apgrozījumu, jo uzreiz tika noslogota ar pasūtījumiem.

Pērn SIA "Gammaplasts" ieviesa jaunus produktus, izstrādāja jaunas presformas, kā arī noslēdza līgumus ar jauniem klientiem gan Latvijā, gan ārzemēs.

2022. gadā SIA "Gammaplasts" veltījis lielu uzmanību darbinieku apmācībām. Pērn uzņēmums organizēja LEAN principu apmācības ceha un ofisa darbiniekiem, kā arī citas apmācības programmas ar mērķi uzlabot uzņēmuma darbības efektivitāti. "Lursoft" dati rāda, ka uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 58 darbinieki.

SIA "Gammaplasts" patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Usiļonoks un Vadims Vibornovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!