Valdība nevar garantēt, ka nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" nepirks Krievijas uzņēmēja "Sukhoi" lidmašīnas, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V).

Vienlaikus viņa atzina, ka akcionāru līgumā tāda punkta, kas paredzētu šo lidaparātu iegādi, neesot. Straujuma skaidroja, ka gadījumā, ja Saeima nobalsos pret 80 miljonu eiro no valsts budžeta investēšanas "airBaltic", būs jāmeklē citas iespējas. Patlaban Ķīna esot viens no virzieniem.

Straujuma sacīja, ka ceturtdien tikšanās laikā ar Ķīnas prezidentu un premjeru viņa runās par "airBaltic" investoru. Sarunas jau esot sāktas, taču process, kā sacīja premjerministre, būšot garš. Tāpat nākamgad Straujuma ar Ķīnas valdības pārstāvjiem turpināšot sarunas par "airBaltic", jo viens no tematiem būšot transporta nozare.

Jau ziņots, ka Saeima par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai "airBaltic" lems nākamajā sēdē pēc valsts budžeta pieņemšanas, proti, 3.decembrī.

Premjera pienākumu izpildītājs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) iepriekš sacīja - koalīcija vienojusies šo jautājumu izskatīt kā atsevišķu lēmumprojektu nākamajā sēdē pēc budžeta pieņemšanas. Šāda vienošanās panākta, jo šodien koalīcijas sanāksmē nevarēja piedalīties Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), kura ir komandējumā Ķīnā un kurai līdzi devies arī Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!