Foto: Publicitātes attēli
Strausu audzētāji SIA "Nornieki" plāno attīstīt jaunu uzņēmējdarbības virzienu un uzsāks pirmās gaļas kazu fermas Baltijas valstīs būvniecības procesu.

"Latvijā par gaļas kazu audzēšanu zina ļoti maz cilvēku, neskatoties uz to, mums jau ir pieprasījums ar regulārām piegādēm no dažādiem restorāniem Latvijā. Uzsākt plašāk attīstīt šo uzņēmējdarbības virzienu ir izaicinājums ne tikai mums, bet arī mūsu sadarbības partneriem," norāda "Nornieki" vadītāja Anda Šīmane.

Kā portālu "Delfi" informēja AS "SEB banka" pārstāvji, uzņēmumam šim nolūkam ir uz septiņiem gadiem izsniegts finansējums 150 tūkstošu eiro apmērā. "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars norāda, ka neskatoties uz to, ka globālās ekonomikas izaugsme ir kļuvusi lēnākā, atstājot ietekmi arī uz Latvijas tautsaimniecības attīstību, ir virkne jaunu uzņēmējdarbības virzienu, kurus attīstīt.

"Nornieki" līdz nākamajai ziemai plāno pabeigt 780 kvadrātmetru lielo fermu, kurā audzēs 300 kazu ganāmpulku. Šobrīd uzņēmuma saimniecībā ir 120 kazas.

Pēc būvniecības pabeigšanas, saimniecība varēs atgūt 40% projekta attiecināmo izmaksu, jo papildu "SEB bankas" finansējumam piesaistīts ir arī Eiropas Savienības līdzfinansējums un finanšu institūcijas "Altum" garantija.

Uzņēmums vēl šajā rudenī plāno piesaistīti papildu finansējumu no ES līdzekļiem, lai iespējami vairāk mehanizēt darbus jaunajā fermā.

"Nornieki" savu darbību uzsāka 2005. gadā, un šobrīd uzņēmums ir kļuvis par lielāko strausu audzētāju Latvijā, kas specializējas gaļas ražošanā un piegādē. Pirms četriem gadiem paralēli strausu audzēšanai uzņēmums uzsāka gaļas kazu audzēšanu. Latvijā ekonomiski aktīvas kazu audzētāju saimniecības ir vien aptuveni 20, no kurām "Nornieki", pēc būvniecības darbu pabeigšanas, būs lielākā.

"Nornieki" darbību uzsāka 2005. gadā, un šobrīd ir lielākais strausu audzētājs Latvijā. Pirms četriem gadiem paralēli strausu audzēšanai uzņēmums sāka arī gaļas kazu audzēšanu, liecina LETA arhīvs. "Nornieki" pamatkapitāls ir 10 808 eiro, un tās vienīgā īpašniece ir Šīmane, liecina "Firmas.lv" informācija. 2018. gadā "Nornieki" apgrozījums bija 60 185 eiro, bet kompānijas peļņa bija 32 117 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!