Foto: Shutterstock
Maija sākumā 13 studentu komandas prezentēs risinājumus Latvijas uzņēmumu izaicinājumiem, lai sekmētu to straujāku attīstību. Inovāciju platforma "Demola Latvia" aicina arī citus Latvijas uzņēmumus un organizācijas sadarboties ar studentiem inovāciju radīšanā, informēja Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

6. maijā pulksten 14 tiešsaistē notiks "Demola Latvia" informācijas diena, kurā uzņēmumi un organizācijas varēs izzināt programmu, iespējas iesaistīties un ieguvumus. Savukārt pulksten 15 pavasara sezonas dalībnieki prezentēs produkta, tehnoloģijas vai pakalpojuma izstrādes konceptuālu projektu vai prototipu. Lai piedalīties informācijas dienā un fināla prezentācijās, reģistrējies šeit.

"Demola Latvia" ir sadarbības platforma studentiem, uzņēmumiem un universitātēm. Starpdisciplināras studentu komandas strādā biznesa vidē, pētot un radot risinājumus uzņēmumu definētām problēmsituācijām. Pavasara sezonā komandas risināja izaicinājumus, ko iesniedza 11 uzņēmumi: "Valsts nekustamie īpašumi", "Luminor", "Rīgas satiksme", "Httpool", "Elva Baltic", "RIDE", "Just3dparts", "Andžeja Grauda bungu skola", "Vanna vannā", "Silvanols" un "Saules Veselības Centrs".

"Rīgas satiksme" studentiem deva pat divus izaicinājumus. Viena studentu komanda veido e-platformu kompetenču novērtēšanai, otra – platformu personāla atlasei. "Šādu platformu ieviešana ļaus novērtēt esošo darbinieku kompetences un uzlabot tās, piedāvājot dažādus apmācību modeļus, tādējādi paaugstinot darbinieka kompetenci un arī uzņēmuma sniegto pakalpojuma kvalitāti. Platforma uzlabos arī jauno darbinieku atlases procesu. Šis ir lielisks projekts, kurā "Rīgas satiksme" aicina iesaistīties arī citus uzņēmumus. Galvenais, ko var iegūt, ir skats no malas un jauna pieredze no cita skatu punkta risinājumu izstrādē un ieviešanā, turklāt studenti ir ļoti motivēti un grib sevi pierādīt," skaidro "Rīgas satiksmes" valdes locekle Inga Krūkle.

Uzņēmumi līdz jūnijam sākumam vērtēs, vai licencēt risinājumus. "Demola Latvia" piedāvā uzņēmumiem un organizācijām bez augsta finansiāla riska, izmantojot atvērtās inovācijas modeli un dizaina domāšanas principus, ienest kompānijā jaunas kompetences, izveidot kontaktus ar motivētiem studentiem un iegūt inovatīvu risinājumu.

"Rudens sezonā piedāvājam uzņēmumiem vēl plašākas sadarbības iespējas. Viņi varēs aicināt studentus arī izstrādāt projektus, kuru rezultāts ir balstīts pētījumā un nākotnes tendenču un scenāriju prognozēšanā. Pēcāk uzņēmumi un organizācijas tos varēs izmantot, rosinot jaunus pakalpojumus, projektus, iniciatīvas un aktivitātes, kam ir potenciāla ietekme plašākā, ne tikai konkrēta biznesa mērogā," stāsta "Demola Latvia" koordinatore Signe Adamoviča.

Programmu īsteno Rīgas Tehniskā universitāte sadarbībā ar Latvijas Universitāti, bet tajā var piedalīties un uz 200 līdz 228 eiro lielu ikmēneša stipendiju pretendēt visu Latvijas augstskolu studenti. Ideju izpētei un īstenošanai pieejams arī līdz 2500 eiro liels atbalsts. "Demola Latvia" ir daļa no ERAF līdzfinansēta projekta "Inovāciju granti studentiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!