Foto: Publicitātes attēli

Piegādes jomā strādājošais uzņēmums "Venipak" paplašinās Baltijas valstīs. Uzņēmums drīzumā plāno noslēgt pirmo piecu pakomātu uzstādīšanu Rīgā, bet līdz gada beigām plānots uzstādīt 200 bezkontakta pakomātus. Līdz ar to, turpinoties pandēmijai, pircēji, kuri izmanto e-biznesa pakalpojumus, varēs saņemt sūtījumus drošā, bezkontakta veidā.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ palielinoties pārdošanas apjomam tiešsaistē, "Venipak", kam šobrīd Latvijā ir sūtījumu saņemšanas punkti, paziņojis par novatoriska risinājuma ieviešanu. Pakomātu risinājums klientiem ļaus izņemt pakas 3-5 sekunžu laikā, nepieskaroties ierīces ekrānam.

"Venipak" uz QR kodu sistēmu balstītu pakomātu integrācija sūtījumu saņemšanas punktu infrastruktūrā Latvijā palīdzēs labāk pārvaldīt sūtījumu apjomus, kas ir ievērojami pieauguši e-komercijas tendenču dēļ: salīdzinot ar 2019. gadu, uzņēmums Latvijā pērn piegādājis par 25% vairāk paku.

"Pandēmija neapšaubāmi ir mainījusi patērētāju ieradumus – līdz 90% paku tiek dota priekšroka piegādei pakomātos, ziņo e-komercijas uzņēmumi. Šis fakts vien ir bijis spēcīgs iemesls, lai izveidotu savu bezkontakta pakomātu tīklu," komentē "Venipak Latvia" pārdošanas vadītāja Dace Spandega. "Paplašināšanās Latvijā iezīmē virzību uz mūsu šī gada galveno korporatīvo mērķi – izveidot viegli lietojamu, ērti pieejamu un drošu paku izņemšanas punktu tīklu visā valstī, cenšoties būt visur, kur atrodas mūsu klienti," viņa piebilst.

Bezkontakta pakomāti atrisinās veselības drošības jautājumu un samazinās klientu rindas, kuri gaida sūtījumu saņemšanu, norāda uzņēmumā. Kad sūtījums būs nonācis līdz pakomātam, pircējs saņems SMS ar saiti uz QR kodu. Lai paņemtu sūtījumu, klientam būs jātur kods kameras priekšā, un pakomāta durvis atvērsies. Šis jauninājums nozīmē, ka, lai saņemtu sūtījumu, cilvēkam nebūs jāpieskaras pakomāta ekrānam, un tas arī saīsinās izņemšanas laiku no 30–45 līdz tikai 3–5 sekundēm.

Decembrī "Venipak" lielākajās Lietuvas pilsētās jau uzstādījis pakomātus, kurus kontrolē QR kodu sistēma. "Venipak" ģenerāldirektors Justas Šablinskas stāsta, ka uzņēmumam pirms 11 gadiem Lietuvā bija 60 pakomātu tīkls, tomēr tajā laikā šis solis bija priekšlaicīgs – patērētāji nebija gatavi šim jauninājumam. "Pakomātu tīkls ir kā otra atgriešanās Baltijas tirgū," piebilst Šablinskas.

"Venipak" infrastruktūra Latvijā ietver arī vairāk nekā 90 sūtījumu saņemšanas punktus pie sadarbības partneriem. Līdz 2021. gada beigām "Venipak" plāno uzstādīt aptuveni 200 bezkontakta pakomātus dažādās Latvijas pilsētās un paplašināt sūtījumu saņemšanas tīklu līdz 500 vietām.

Uzņēmums arī plāno turpināt darbības paplašināšanu Igaunijā. "Venipak" ir iecerējis pārvaldīt gandrīz 2000 pakomātu un izņemšanas punktu tīklu un tuvāko gadu laikā kļūt par vienu no lielākajiem paku saņemšanas tīkliem Baltijā. "Venipak" plāno šajā infrastruktūrā ieguldīt vairāk nekā 6 miljonus eiro.

Uzņēmums "Venipak" dibināts 2004. gadā un darbojas arī Polijā, Vācijā, ASV un Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!