Foto: Pexels.com/Tiger Lily
Pasta komersantu biedrība (PKB), kas apvieno lielākos iekšzemes sūtījumu piegādes pakalpojumu sniedzējus, aicina iedzīvotājus pirms svētkiem preces pasūtīt laicīgi, aģentūru LETA informēja biedrībā.

PKB skaidro, ka patlaban faktiski visi nozares uzņēmumi saskaras ar ievērojamu paaugstinātu sūtījumu daudzumu, līdz ar to preču piegāde tiek nodrošināta ilgākā laikā nekā ierasts.

"Visas nozares vārdā aicinām sabiedrību izturēties pret šo situāciju ar izpratni - pašlaik visi nozares uzņēmumi strādā nepārtraukti," norādīja PKB valdes priekšsēdētājs Alvis Dimitris, piebilstot, ka nozares pakalpojumus patlaban izmanto vairāk nekā 500 000 Latvijas mājsaimniecību, kas būtu liels izaicinājums jebkurai nozarei.

Biedrība aicina ikvienu sūtījuma saņēmēju iesaistīties ātrākā sūtījumu aprites nodrošināšanā - iespējami īsā laikā pēc informācijas saņemšanas izņemot savus sūtījumus no paku termināliem vai sagaidot kurjeru norunātajā laikā un vietā.

Gatavojoties svētku laikam, kas sūtījumu loģistikas nozarei ir noslogotākais laiks, virkne PKB biedru esot veikuši vērienīgas investīcijas gan piegāžu infrastruktūras uzlabojumos un to paplašināšanā, gan tehniskajā nodrošinājumā, gan arī ievērojamā papildu darbinieku piesaistē.

"Neskatoties uz to, nereti veidojas situācija, ka uz vienu kurjeru vai paku termināli piegādājamo sūtījumu skaits trīs reizes pārsniedz tā ietilpību, un tā rezultātā paciņu nav iespējams piegādāt attiecīgajā dienā," norāda Dimitris.

PBK dibināta 2007.gadā ar mērķi veicināt pasta pakalpojumu tirgus un pasta nozares attīstību, kā arī tiesiskās vides un publiskās pārvaldības pilnveidošanu. Biedrībā apvienojušies septiņi lielākie nozares uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!