Foto: DELFI
Izsolē par nomas tiesībām uz Igates pili uzvarējis uzņēmums, kuru pārvalda Šveices advokāta Rudolfa Meroni sekretāre Diāna Jukna, taču, papētot šā uzņēmuma īpašniekus Lielbritānijā, viens no tiem ir pats Meroni, pirmdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".

Igates pils iegūšanas darījums noticis uzreiz pēc "Ventspils naftas" darījuma, kurā, kā tiek publiski apgalvots, ka Meroni kontrolētā akciju sabiedrība "Latvijas naftas tranzīts" pārdeva tai piederošās "Ventspils naftas" akcijas par 80 miljoniem eiro.

Igates pils pieder Latvijas valstij, un izsoli uz nomas tiesībām rīkoja valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Izsolē uzvarēja SIA "Domaine et Chateaux".

Latvijas Uzņēmumu reģistra informācija datu bāzē "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Domaine et Chateaux" vienīgā valdes locekle ir Diāna Jukna – ilggadējā Meroni sekretāre Latvijā. Šobrīd viņa, piemēram, ir arī akciju sabiedrību "Ventbunkers", "Latvijas naftas tranzīts", "Kālija parks" un "Ventspils tirdzniecības osta" padomes locekle.

Iepriekš – no dibināšanas 2009. gadā līdz 2011. gada beigām – gandrīz nekādu saimniecisko darbību neveikusī SIA "Domaine et Chateaux" piederēja vēl vienai Meroni menedžerei Aritai Lindei.

Savukārt šobrīd SIA "Domaine et Chateaux" vienīgais īpašnieks ir šā Latvijā reģistrētā uzņēmuma Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē reģistrētā "Domaine et Chateaux Limited". Tai ir trīs direktori, tostarp, pats Meroni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!